Fölényes soproni győzelem a győri cseresor ellen

Három negyeden át jól játszott a tegnap az elődöntőbe jutó Győr a Sopron otthonában, ám a kupagyőztes végül simán hozta a találkozót. 

Három negyeden át egészen ügyesen játszott a tegnap az elődöntőbe jutó, s a legjobbjait pihentető Győr második sora a kissé nehezen felpörgő Sopron otthonában, ám a jóval nagyobb tudású kupagyőztes fölényes győzelemmel tett egy lépést a döntő felé

Uniqa Euroleasing Sopron - CMB Cargo UNI Győr 106-53  (24-15, 28-17, 32-18, 22-3)
Sopron: Ciglar 6, Hartley 8/3, Simon 5/3, Crvendakics 12/3, Sztankovics 9.
Cs: Krjnics 15, Zsovár 10/6, Gaucher 7/3, Krivacsevics 16, Licskai 9, Weninger 9/3. Edző: Sterbenz László.  

Győr: Czirják 4, Török Á. 14/6, Horváth K. 13/6, Nagy R. 6, László 9.
Cs: Koch 6/3, Török B. 1. Edző: Völgyi Péter. 

Völgyi Péter a csütörtöki kimerítő negyeddöntő után úgy döntött, pihenteti csapata négy alapemberét az első elődöntőn, így Milica Ivanovics, Laklóth Anna,  Tamara Radocaj, és Vajda Anna melegítőben figyelte ahogy a "második sor" tagjai melegítenek. Völgyi kiemelte: saját csapata mellett a közelgő Eb-re való tekintettel a magyar válogatott érdekeit is figyelembe vette a döntéssel, lévén Vajda és Laklóth is tagja a keretnek... A vendégek kezdő ötösébe az egy nappal korábban többet játszó két játékos, Vincze és a negyedik negyed nyerő embere, Koch sem került be. 

Dragana Sztankovics duplájára Török Ágnes mutatós hármassal felelt. A soproniakon kezdetben érződött a"rozsda", azaz, hogy hosszabb ideje nem játszottak tétmeccset. A fiatalok szemtelenségével, bátran, ügyesen, felszabadultan  kosarazó győriek egy ügyes Czirják Noémi-László Boróka akció végén megint vezettek. Ciglar Iva villanásaival ugyan fordított a kupagyőztes, ám Horváth Krisztina triplájával, majd Török ügyes megmozdulásaival a negyed közepén visszaszerezte a vezetést a Győr.  Zsovár Orsolya tripláját "szippantotta be" a hazai gyűrű, ám Koch erre csütörtöki remeklését idézve triplával felelt. A negyed végén letámadással labdákat szerezve Krivacsevics Tijana vezérletével egy 8-0-s futást mutatott be és 9 ponttal ellépett az Uniqa. 

Zsovár triplájával indult a második negyed, kezdett megmutatkozni a Győr második sora és a Sopron közötti jelentős tudásbeli különbség, miközben egy ütközés után Ciglart kellett letámogatni a pályáról. Győri részről Czirják és László villant, Krivacsevics újabb kosaraival azonban tovább nőtt a különbség, 36-19-nél időt kért Völgyi. "Befagyott" a tábla, ez az eredmény percekig virított rakta, Nagy Rebeka a győrieket mozdította el. A szakasz közepén váltva estek a kosarak, Anne Gaucher triplával jelentkezett, ám a védekezésén kicsit lazító hazaiakkal szemben újra vezettek néhány szép támadást a győriek, akiknek játékát ügyesen szervezte Koch és Czirják. A félidő végén letámadással újabb labdákat szerzett a Sopron, szünetben kerek 20 ponttal vezetett. 

Szünet után folytatta lelkes, helyenként kifejezetten ügyes játékát a Győr, de a lényegesen nagyobb tudású, s a harmadik negyed első felében elsősorban Krnjics Szara kosaraira építő Sopron biztos vezetését nem fenyegette veszély. A vendégektől Nagy, László és Török is tett azért, hogy jelentősen ne növekedjen a különbség. Ezen a szinten, ebben az összetételben a szakasz közepéig tudtak koncentrálni a győri fiatalok, 60-40 után azonban egy helyenként kifejezetten szellemes akciókkal fűszerezett 11-2-es rohammal közel 30 pontosra nőtt a hazai előny. A Sopronról "lepörgött" a rozsda, a győri zóna ellen szórták a triplákat a hazaiak, s a szakasz hajrájában 30 pont fölé nőtt a különbség.

A befejező 10 perc már nagyon egyoldalú játékot hozott. A 38. percben Weninger Virág révén a 100 pontot is elérte a Sopron, egy kérdés maradt: szerez-e pontot a Győr a 4. negyedben. Az utolsó percben Török Barbara 1 büntetőt bedobott, majd Horváth volt eredményes betörés után. Mindkét tábor megtapsolta övéit. 
Sterbenz László: - Edzőpartnereknek jók voltunk, a jövő héten kiderül, ellenfeleknek milyenek leszünk.
Völgyi Péter: Gratulálok a Sopronnak, bebizonyosodott, hogy sokkal erősebb csapat nálunk. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus