Fontos meccs a franciák ellen

Szerdán este a francia Basket Lattes Montpellier ellen játszik roppant fontos csoportmeccset a női Euroigában az Uniqa Euroleasing Sopron kosárlabdacsapata az MKB Arénában. Igor Polenek együttesének nyerni kell ahhoz, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért

A napokban új játékossal, a korábban magyar földön Szegeden is játszó, győri színekben pedig bajnokságot is nyerő horvát irányítóval, Iva Ciglarral erősödött a Sopron. Vele kapcsolatban a következőket mondta Igor Polenek, az Uniqa szerb vezetője: - Két-három közös edzés után nem lehet csodát várni tőle, s a játékától, a csapat pedig megszokta, hogy Fegyverneky Zsófi mozgatja, adja a ritmust. Ezen a fontos meccsen alapvetően ez így marad, Iva érkezésével most talán valamivel több pihenője lehet. A következő két-három hét legfontosabb feladata lesz majd, hogy Ciglart és a csapatot "összehangoljuk.

Az Uniqa jelen pillanatban a csoport 7., mai riválisa pedig az 6. helyen áll, mind a két  csapat számára létkérdés tehát a győzelem. Polenek  úgy véli, a franciák ellen, mint minden hazai mérkőzésen lesz nyomás a csapatán, de bízik benne: el tudja ezt majd viselni, s reméli, a szurkolók sokat segítenek játékosainak. Hozzátette: a tabella csalóka, mert a Brno együttesét legyőzték lányai, s a 3 vereséget a csoport szerinte 3 legerősebb alakulatától, a Fenerabhce-tól, a Krakkótól és az Orenburgtól szenvedte el csapata, tehát semmiről nincs lekésve. Most következnek azon összecsapások, amelyeken elvileg csapatával nagyjából azonos "kaliberű" riválisok az ellenlábasok. Tehát valóban lesz némi nyomás a csapatán, de az ellenfélen is.

A Montpellier - mint megtudtuk a soproni szakvezetőtől - már hétfőn megérkezett Sopronba, tehát nem akar semmit a véletlenre bízni. Erejét jól mutatja, hogy a legutóbbi francia bajnoki fordulóban csak hosszabbítás után maradt alul az Euroliga tavalyi bronzérmese, a Bourges ellen. Legveszélyesebb játékosuk az amerikai bedobó, a triplát "beverni" még 7-7,5 méterről is képes WNBA-kosaras, Shameka Christon. Két igazi csapatember irányítójuk van. Egyikük sem nagy "gólvágó", ugyanakkor jól, pontosan szervezik a csapat játékát, s mivel nagyjából fele-fel időt játszanak a mérkőzéseken, a Montpellier végig igen nagy iramban játszik. A palánk alatt van egy 197 centis, nagyon magas játékosuk, Ciak, valamint két rutinos, nagyon atletikus játékosuk, Robert és Sacko. S még nem szóltunk a francia válogatott hátvédről, az ellenfél védelmét kitűnően bontó, a kettő-kettőt remekül játszó Skreláról - ők a meghatározó játékosai a Montpellier-nek.

Ami a meccsen nagyon fontos lehet, az Polenek szerint az, hogy a francia együttes egyik erőssége a támadó lepattanók megszerzése, ugyanakkor az Uniqának a védő palánk alatti pattanók megkaparintása eddig elég sok gondot okozott. Erre - is - nagyon oda kell figyelni.A soproni szakvezető mindenesetre bízik a csapatban és abban, hogy a soproni szurkolók ma rengeteget segítenek e fontos meccsen a lányoknak, s belehajszolják őket a győzelembe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus