Fordulatos csatában nyert a PINKK Iglón

Gyengén kezdett, ám a két középső, különösen a harmadik negyedben mutatott lehengerlő játékával győzni tudott a PINKK a Közép-európai Liga számára legtávolabbi helyszínén, Iglón

Női Közép-európai Liga
Rücon Spisska Nová Ves - PINKK Pécsi 424 81-83 (28-16, 17-23, 11-27, 25-17)

PINKK: Mincíková 13/6, SINCLAIR 15/9, Sarok 3/3, Őri 2, ADJUKOVICS 17. Cs: Győri, Tomlinson 12, Iványi 7/3, RUJÁK 11/6, Kováts 2, Katona 1.

Az Igló legjobb dobói: Benusková 18/9, O'Rourke 15/3, Whitcomb 13/3, Surksa 10/6, Palusná 10

Az iglói csapat valósággal nekiesett a PINKK-nek, amelynek a jelek szerint kellett egy negyed, hogy túltegye magát a hétközi, minden bizonnyal fájó Diósgyőr elleni hazai vereségen. Az első tíz percben szinte átjáróház volt a PINKK védelme. Ehhez járult még a hazai csapat remek dobóformája, 28 pontot kapott a PINKK az első negyedben.

A második játékrész kifejezetten színvonalas, jó játékot hozott, a szakaszt 8-2-es futással kezdte a PINKK. Utána azonban a védekezésben továbbra is sok volt a hiba, így a 6 pontos iglói vezetés megmaradt félidőig.

A szünetben Roberto Hernandeznek úgy tűnt, sikerült rendet tenni tanítványai fejében, akik szédületes harmadik negyedet produkáltak. Támadásban ültek a triplák, és nem egy játékos, hanem több kosaras is remekelt ebben a periódusban. Lendületes, gyors és pontos játékot produkált a PINKK. A negyed közepére utolérte az iglóiakat a magyar együttes, majd szinte állva hagyta, s a szünetbeli 6 pontos hátrányt a harmadik negyed végére kerek 10 pontos előnnyé alakította.

Az azért érezhető volt, hogy ilyen magas szinten, szinte hiba nélkül nem lehet kosárlabdázni. A záró szakaszban meg is tört a lendület, az Igló új erőre kapott. Fokozatosan csökkent a magyar együttes előnye. A hazaiaktól 3 játékos is kipontozódott, a PINKK-ből Iványi vált ki az utolsó percben. Izgalmas végjátékban azért 2 pont megmaradt az előnyből, egy fordulatos, színvonalas meccset nyert meg a PINKK.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus