Fordulatos meccsen nyert a Diósgyőr

Jókora fordulatokat hozó meccsen nyert 67-62-re a nagyot küzdő ZTE NKK otthonában az Aluinvent-DVTK Miskolc együttese.

ZTE NKK – Aluinvent DVTK Miskolc 62-67 (10-24, 14-15, 26-12, 12-16)
Zalaegerszeg, NBI, 6. forduló, vezette: Farkas, Gelencsér, Radnóti

A hét közben az Európa Kupában otthon veszítő Diósgyőrre egy nagy utazás várt a 6. forduló nyitómeccsén, hiszen a legutóbbi bajnoki fordulóban a Győr skalpját begyűjtő ZTE otthonában léptek pályára. A zalaiaknál a meccsen kiállított Gáll Tamás egy meccsre szóló eltiltást kapott, így a másodedző Bukics Zsolt irányította csapatát.

Kifejezetten jól kezdte a DVTK a találkozót, hiszen Bálint Réka vezetésével már a nyitónegyed derekán tíz pont fölé növelték előnyüket. Hazai részről a 9. percig csak Zele Dorina tudott a gyűrűbe találni, így miután a csereként pályára lépő Szécsi két duplát is bedobott, a vendégek 24-10-re elléptek.

A folytatásban viszont hosszú miskolci gólcsend következett, Szabó Petra dupláján kívül közel nyolc percig nem találtak a gyűrűbe. A ZTE így aztán apránként kezdte ledolgozni hátrányát: egészen 20-26-ig zárkóztak. A félidőhöz közeledve Czank 2+1-e törte meg a vendégek rossz szakaszát, majd Horváth Bernadett távolija állította vissza a tíz feletti különbséget. Bár kifejezetten rosszul kezdett ebben a játékrészben a Diósgyőr, Czank nagyszünet előtti triplája azt jelentette, hogy ezt a negyedet is megnyerték egyetlen ponttal (24-39).

A térfélcserét követően Horváth Zsófia és Coulibaly kosárváltásai következtek, ennek eredményeként viszont nem változott a különbség a negyed közepéig (31-46). Ekkor viszont az ismét jól játszó Nagy Dóra váltott ritmust és hozta látótávolságon belül csapatát. Egy 9-0-s zalai szakaszt még Coulibaly megtört ugyan, de Zele faultos kosara után Velkey dobta be csapata első hármasát, amelyet követően mindössze egyetlen pont volt a különbség (50-51).

Jókorát fordult a harmadik negyed derekán a mérkőzés, ennek folytatásaként a 31. percben Zele ziccerével már a ZTE-nél volt az előny. Maikel López folyamatos cserékkel igyekezett megtalálni legjobb ötösét, de a lendületbe jövő hazaiak egy 8-0-ás szakasszal kezdték a negyedet, mindez összességében egy 27-5-ös periódust jelentett! A meccs hektikusságát jól jellemezte, hogy 58-51 után Bias és Sznicina is beemelt egy-egy hármast, a DVTK pedig a végjátékba érkezve visszavette vezetését. Ezt pedig a meccsvégi büntetőzéssel már nem is engedték ki a kezükből. Nagy fordulatokat hozó meccsen ismét megnehezítette egy favorit dolgát a ZTE, ám ezúttal nem sikerült a győzelem.

ZTE NKK: Nagy D. 11, MacKay 4, Ambrus, Szélesy 4, Zele 23. Csere: Varga Zs. 4, Darida, Horváth Zs. 13, Velkey 3/3. Edző: Bukics Zsolt

Diósgyőr: Horváth B. 8/6, Czank 9/3, Bálint 9/3, Sznicina 9/3, Coulibaly 12. Csere: Szécsi 10, Bias 5/3, Dubei 3/3, Szabó P. 2. Vezetőedző: Maikel López

Fotó: Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus