Gyenge kezdés után súlyos pécsi vereség

Gyámoltalanul kezdett és nagy különbségű vereséget szenvedett Kassán a PEAC Pécs a Közép-Európa Ligában.

Good Angels Kosice - PEAC Pécs 74-36 (20-12, 21-9, 13-9, 20-6)
 
Nekiesett az Euroliga negyedik helyezett keretéhez képest most jóval gyengébb "kiadással" pályára lépő kassai csapat a pécsinek. Bojovics vezérletével 3 perc alatt 8-0-s előnyt szereztek a helyi "jó angyalok", amikor Fűrész Diána megszerezte az első pécsi kosarat. Újabb 4 perc telt el az újabb pécsi kosárig - ezt Nagy Dóra nevéhez fűződött -, miközben a kassaiak újabb 8 pontot szereztek. A negyed végén összekapták magukat a pécsiek, s pontjaikat jórészt büntetőkből szerezve, javuló védekezéssel 8 pontra feljöttek.

Sajnos a második szakasz is szinte ugyanúgy indult, ahogy az első. Hruscaková vezérletével a negyed első felét 13-2-re nyerte a kassai együttes, pécsi részről 5 perc alatt egy Williams-duplára telt, a különbség pedig csaknem 20 pontra nőtt. A félidő hajrájában Nagy-Bujdosó egy hármassal, Reid pedig egy duplával iratkozott fel a pontszerzők közé. Szünetben 41-21-re "ment" a kassai csapat, és a lepattanók tekintetében nyomasztó volt a hazaiak fölénye szünetben (25-12).
 
Horváth Lilla büntetőivel kezdődött a második félidő. Utána jó 4 percig nem esett kosár, egymás hibáiból éltek a csapatok. A hazaiak első mezőnykosarukat több mint 5 és fél perc elteltével szerezték. Ez meg is nyugtatta őket, 42-27 után a negyed végén a kassaiak egy 12-3-as rohammal fejezték be a negyedet - s érdemben az egész mérkőzést is. A záró szakaszban már Djokics Zseljko csapata fiataljait játszatta.
 
A gyengén kezdő PEAC simán kikapott a kassaiaktól, akik 47-27-re nyerték a lepattanó csatát. Mindez azért fájó, mert ugyan a Good Angels Kosice nevű csapat az Euroliga előző kiírásábana 4. helyen végzett, ám azon együttes kulcsjátékosai közül most csupán Bojovics játszott...
 
Pécs: Fűrész 4, Reid 2, Jovanovics 6, Nagy-Bujdosó 5/3, Williams 4. Cs: Orozovics 2, Horváth L. 8, Nagy D.2, Pap 2, Kiss V. 1, Raus. Kaposi.
 
A kassaiak legjobb dobói: Bojovics 17/6, Hruscaková 15, Pindrochová 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus