Győr: Egy negyed ellenállás

Az első negyedben még jól tartotta  magát a Győr a török Kayseri ellen az Euroligában. A másodikban s a harmadik első felében a vendég együttes átrohant a magyar együttesen, amely az utolsó 15 percben a török csapat cseresora ellen kiegyenlített játékot játszott

HAT-Agro UNI Győr - Kayseri Kaski Sport  65-88 (16-20, 18-33, 17-19, 14-16)

Az összecsapás előtt a török csapat egy a győrieket a részvétükről biztosító transzparenssel álltak fel a bemutatáshoz. A Győrből hiányzott a sérült fiatal center, Dobos.

Vandelrsloot révén a Győr szerzett vezetést. Diamant ponterőssége révén jobbára a Győr vezetett, de a török csapat büntetőkkel "tapadt" a hazaiakra. Mindkét csapatnál a légiósok vitték a prímet. A vendégeknél Sanders villogott, büntetőivel a negyed közepén átvették a vezetést a törökök. Egy 7-0-s rohamot bemutatva megugrott a Kayseri, ám Vandersloot és Diamant két támadással "visszahozták" a Győrt. Ivanovics bravúros "pöci" kosár plusz büntetője után újra egyenlő lett az állás. Erről a törökök mozdultak el előbb, de egy lerohanásból lett volna esély az újabb egalizálásra. Ehelyett eladott labdából a Kayseri dobott ziccert, így egál helyett 4 pontos török vezetéssel zárult az első félidő.

A második szakasz Ivanovics duplájával kezdődött, Little felelt rá. Ott lihegett ellenfele sarkában a Győr. A Kayseri a palánk alatti egy-egyeket erőltette, s zónára állt át. Bejött mindkét húzásuk, s bár Vandersloot "bevert" egy triplát, Little és Sanders vezérletével 7 ponttal megugrott a  török együttes. Hiába kért időt Szentendrei Áron, tovább nőtt a különbség. A negyed közepén támadásban "megállt" a Győr, egy 7-0-s rohanást bemutatva 10 pont fölé növelte előnyét a török együttes. A hosszabb hazai kosárcsendet Vandersloot törte meg. Rövid ideig állandósult a 10 pont körüli török vezetés, majd Mazic vezetésével jött egy újabb 7-0-s Kayseri roham, Sajnos győri részről egyedül Vandersloot volt veszélyes a török kosárra. A félidő végén szétesett a győri csapat védekezése, szinte minden csapat támadásából kosarat szerzett a vendégcsapat, szünetben közel 20 ponttal vezetett.

Szünet után közel másfél perc telt el pont nélkül, majd Martinez révén 20 pont fölé "hízlalta" előnyét a Kayseri - talán nem véletlenül skandálta a győri közönség: harcoljatok"...

A török csapat ennek ellenére könnyedén indította le a labdát sorra eladó Győrt, 3 és fél perc elteltével közel 30 pontra nőtt a különbség - sajnos elég egyoldalú játék mellett. A negyed közepén a török szakvezető csapata megnyugtató előnye birtokában pályára küldte csapata kevesebb lehetőséghez jutó játékosait. A Kayseri "fakóval" szemben a Vandersloot-Tinkle kettős eredményességére építve egy 8-0-s futással 20-on belülre kerül a Győr. A negyed Günay ziccerével s végül 20 pontos török vezetéssel zárult.

A záró szakasz elején Fejes és Semsei villanásaival 15-re zárkózott fel a Győr, a vendégeknél továbbra is a nem túl acélos "török mag" játszott, gyűjthették a nemzetközi tapasztalatot a Kayseri fiataljai. Ennél közelebb azonban nem tudott kerülni ellenfeléhez a Győr, amely simán alulmaradt, pedig ennél talán többre, szorosabb mérkőzésre számítottak szurkolói.

Győr: Vandersloot 24/6, Semsei 3/3, Laklóth 2, Tinkle 14, Diamant 8. Cs: Feje 5s, Ivanovics 7, Pénzes, Mansaré 2.

Kayseri: Martinez 17, Wright 5, Little 10, Cinili 12/6, Sanders 14, Cs: Günay 6, Mazic 14, Ural 1, Arseven 7/3, Takmaz, Atas 2.

Fotó: gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus