Győr: repülőrajttal biztos győzelem

A második negyed közepén 25 ponttal vezetett a Szekszárd ellen a Győr az NB I-ben s e jó kezdésnek köszönhetően magabiztos győzelmet aratott

Hat Agro-UNI Győr-Atomerőmű-Szekszárd 77-57 (21-8, 22-13, 20-21, 14-15)

A 4. percben sok hiba s két Tinkle kosár után csak 4-0-ra vezetett, ezt követően felpörgött a győri csapat játéka. Laklóth triplája, Smesei villanása után megnyugtató előnyre tett szert Bencze Tamás együttese, a Szekszárd a negyed hajrájában, 15-2-es hazai vezetés után kezdett éledezni. 

Laklóth hármasa nyitotta a második tíz percet, Tinkle pedig két védőt is becsapva növelte a hazai előnyt. Jól védekezett a győri csapat, a vendégek továbbra sem tudtak kibontakozni. A negyed első felét 12-0-ra nyerte a győri csapat, s ezzel 25 pontos előnyre tett szert.Magyar Gergely, a vendégek edzője időt kért, s utána a félidő végéig kiegyenlített volt a  játék.

A második félidő elejét egy átaludta a hazai csapat, a vendégek egy 6-0-ás szakasszal nyitottak, de a magabiztos hazai vezetést nem fenyegette veszély. Ivanovics két és fél perc elteltével triplát dobott. A szekszárdiak ekkor Scskeics, Zele és Singleton révén bemutattak pár ügyes akciót. Amikor a 15 pontos határ közelébe kerültek Bencze időkéréssel rendezte csapata sorait. A negyed sok hibával tarkított, alacsony színvonalú játékkal ért véget.

A záró szakaszban felváltva estek a kosarak, összességében a Győr az első 15 perc koncentrált játékával gond nélkül hozta a számára kötelező győzelmet. 

Győr: Czirják, Ivanovics 8/3, Laklóth 14/6, Mansaré 6, Tinkle 25. Cs.: Semsei 4, Koch, Fejes 10, Diamant 2, Pénzes 6, Lengyel 2. 

Szekszárd: Studer Zs. 2, Scsekics 10, Dusanics 2, Singleton 11, Zele 9. Cs.: Hajdú 1, Theodorán 2, Simon, Kovalcsik 9, Tamis 4.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus