Győzött a Schio - és a nagyobb nemzetközi tapasztalat

25 percig kimondottan jól játszott és vezetett is a Sopron az olasz Schio elleni Euroliga találkozón, a folytatásban azonban érvényre jutott a vendég együttes játékosainak nagyobb nemzetközi tapasztalata.

 

Uniqa Sopron - Famila Schio 65-75 (22-18, 18-18, 13-18, 12-21)

Az első percekben váltott vezetéssel, fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyed közepén Sottana vezérletével egy 6-0-s futást bemutatva 4 ponttal ellépett a Schio. Crvendakics triplájára Sottana felelt hármassal, ám Simon is betalált távolról, így visszaszerezte a vezetést a Sopron. A negyed végén Határ is "villant", így 4 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó 10 perc.

A második szakasz olasz találattal indult, ám Krnjics kosár plusz büntetős akciója, majd Simon találata után 7 ponttal vezetett az Uniqa. Az olasz együttes kiváló francia centere, Yacoubou egymaga vezetett egy 6-0-s rohamot, jókor jött 27-26-nál Crvendakics triplája. Ezt követően az ifjú Weninger, majd újból a szintén igen fiatal szerb magasbedobó szerzett hármast, s e 9 pontra csupán egy duplával feleltek a vendégek. A félidő végén cserejátékosai révén "kapaszkodott" a Schio, de Határ keze nem remegett meg a büntetővonalon. Kár volt a félidő utolsó pillanatában kapott kosárért, amelyet Sottana dobott.

Szünet után Fegyverneky és Simon jóvoltából tartotta szűk előnyét a Sopron. Anderson tripláját követően, 44-41-es hazai vezetésnél több mint 3 percre "befagyott" az eredményjelző. A "kollektív holtpontról" a rutinos Masciadri egyenlítést jelentő triplájával a vendégek mozdultak el, majd Walker révén már a 8-0-s futást bemutató Schio vezetett. Sterbenz időkérése után Krnjics kerek 5 perces soproni kosárcsendnek vetett véget. A negyed 50-48-as hazai vezetés után előbb Masciadri, majd Anderson is triplát dobott. A szakasz vége előtt 3 másodperccel Simon is betalált távolról, így a záró etap előtt 1 ponttal a Schio vezetett.

Ennek elején Anderson és Walker jóvoltából 5 ponttal elléptek a vendégek. Több mint 2 perc elteltével Halvarsson szerezte a negyed első hazai pontjait, majd Dubei találata után ismét csak 1 pont volt az Uniqa hátránya. A negyed közepén Walker zsinórban 6 pontot dobott, majd Yacoubou is betalált, miközben a Sopron közel 2 és fél percig nem szerzett pontot. Crvendakics ugyan betalált, de a center, Yacoubou triplája megadta a kegyelemdöfést a jól küzdő, s az első félidőben még jól is játszó Sopronnak.

Sopron: Ciglar 2, Fegyverneky 6, SIMON 10/6, Halvarsson 8, Krnjics 9. Cs: CRVENDAKICS 17/9, Weninger 3/3, Határ 4, Dubei 6.

Schio: SOTTANA 11/3, Anderson 12/6, Zandalasini, WALKER 14, YACOUBOU 17/3. Cs: Masciadri 12/6, Ress 2, Bestagno 6, Gatti 1, Lisec, Battisodo.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus