Győztes hazai bemutatkozás a PINKK-Pécstől

Végig kontrollálva a mérkőzést, 69-63-as győzelmet aratott a PINKK-Pécsi 424 együttese a Wallonia Basket csapata ellen az Európa Kupa második fordulójában. A története első hazai nemzetközi mérkőzését játszó PINKK a végjátékot izgalmassá tette, ám összességében megérdemelten győzött.

PINKK-Pécsi 424 – Wallonia Basket 69-63 (18-11, 22-19, 18-24, 11-9)
Komló, Európa Kupa, G-csoport, 2. forduló.

Története első hazai nemzetközi mérkőzésére készült a PINKK-Pécs együttese. A baranyaiak ellenfele a több belga csapatból „összegyúrt” Wallonia Basket volt, amely a sorozat nyitófordulójában a Közép-Európai Ligából is jól ismert Rózsahegyet verte hazai környezetben 76-67-re.

Jól kezdett az egyik legjobbja, Ajdukovics nélkül felálló PINKK, 4-0-ás előnyt követően aztán Mestdagh révén hamar fordított a belga együttes. Összességében így is harcosan védekezett a magyar csapat, az addig jól osztogató Carpreaux például támadóhibát vétett, le is kellett cserélni az irányítót, Ruják ráadásul egy triplával növelte a pécsiek vezetését (11-7). A 8. percben Tomlinson percei következtek, a center mentrendszerű blokkjaival tette le névjegyét: három sapkája pedig további lendületet adott a PINKK-nek, Mincikova pontjaival már 18-9 volt az állás.

A második szakasznak elején Adamecz percei következtek, a bedobó pontjaival tartotta előnyét a PINKK. A pécsiek – akik legutóbb rengeteg labdaeladásuk miatt vesztettek az EK-ban – ezúttal ellenfelüket hajszolták bele sok labdavesztésbe, míg támadásban az utóbbi időben halványabb Sinclair is többször betalált. Adamecz újabb kosara után pedig már időt kellett kérniük a vendégeknek (29-19). Ez fel is rázta őket, a lett Steinberga kosaraival fokozatosan zárkóztak, öt pontos különbségnél pedig Roberto Hernandez láttak jobbnak magához hívnia játékosait. Akárcsak a legutóbbi bajnokin, ismét a fiatal Katona Szidónia lendítette át a holtponton a PINKK-et, majd a félidő zárásaként Iványi rámolt be egy hármast, amellyel az addigi legnagyobb különbség alakult ki (40-30).

A nagyszünetet követően Tomlinson és Steinberga pontpárbaja következett, szerencsére ennek köszönhetően tartotta előnyét a PINKK. Az ausztrál center kosarai után Sinclair dobott egy triplát, miközben a vendégek irányítóját, Carpreaux-t már a tízedik labdaeladásába sikerült belehajszolni (52-42). A 27. percben a vendégek legjobbja, Steinberga ezúttal távolról volt eredményes és büntetőket követően hamarosan rég látott közelségbe került a belga csapat (56-52), így a záró negyedre nyílt maradt a mérkőzés.

Sajnos ritmust vesztett a PINKK, amelynek eredményeként a vendégek a 32. percben Mingo kosarával kiegyenlítettek (58-58). Az viszont lélektanilag fontos volt, hogy a pécsiek a vezetést nem engedték átvenni a belgáknak. Ha kevéssel is (66-61), de három és fél perccel a vége előtt vezetett a PINKK Sarok büntetőivel. A záró perchez közeledve továbbra is kiélezett volt az összecsapás, három pontos különbségnél Hernandez mester kért időt. A vendégek mindkét triplakísérletét sikerült kivédekezni, ám, hogy így sem legyen izgalommentes a végjáték, a 4 pécsi büntetőből csak egy volt sikeres (67-63). Szerencsére a védekezése ismét rendben volt a PINKK-nek, Sarok pedig ezúttal nem hibázott a vonal mögül (69-63). A PINKK-Pécsi 424 végül összességében végig kontrollálva a mérkőzést győzelemmel mutatkozott be első hazai nemzetközi mérkőzésén.

PINKK-Pécs: Iványi 5/3, Ruják 11/3, Sarok 6, Őri 2, Tomlinson 12. Csere: Sinclair 12/6, Mincikova 8, Adamecz 7, Győri 2, Katona 2, Kováts N. 2.

Wallonia Basket: Carpreaux 2, Mestdagh 11/3, Grzesinski, Steinberga 24/3, Trahan 16. Csere: Allemand 2, Ballau, Mingo 8, Mayombo, Michiels.

Kép: pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus