Három negyeden át partiban volt a címvédővel a Sopron

Három negyeden át kiválóan tartotta magát az Euroligában a magyar bajnok Sopron a címvédő orosz Dinamo Kurszk ellen, és bár a befejező felvonásban az olimpiai, világ- és Európa-bajnok kosarast is felvonultató rivális fölülkerekedett, a soproniak egy jó mérkőzést játszottak kiváló ellenfelükkel.

Sopron Basket - Dinamo Kurszk (orosz) 74-88 (22-24, 14-12, 21-23, 17-29) 

Sopron: FEGYVERNEKY 9/3, TURNER 17/3, CRVENDAKICS 20/6, Jovanovics 8, LANGHORNE 15/3. Cs.: Dubei 2, Salvadores 2, Határ 1.

Hamar "egymásnak estek" a csapatok, hazai részről Turner villogott. A  szakasz közepén három akcióját is triplával fejezte be a címvédő Petrovics, Cruz, majd Ogwumike révén. E találatokra a magyar bajnok részéről nem érkezett válasz, ellépett a Dinamo. A negyed végén parádés 3 percet produkált a Sopron, amely Crvendakics és Langhorne remek megmozdulásaira építve egy 12-2-vel feljött. A második felvonás elején Cruz és Prints triplájával ismét ellépett a Dinamo, de volt tartás a sérült Milovanovicsot nélkülöző Sopronban, amely a szakasz közepén egy remek, egységes csapatmunkával bemutatott 9-0-lal fordított. A félidő kemény, küzdelmes játékkal és döntetlennel zárult.

Jovanovics duplájára Ogwunike révén hármassal felelt az Euroliga-győztes. Crvendakics és Fegyverneky találatainak örült a soproni közönség. A harmadik negyed közepén a pár éve rövid ideig Sopronban is megforduló kétszeres világ- és olimpiai bajnok Angel McCoughtry rázta meg magát, s vezényelt egy 7-0-s vendég rohamot, Roberto Iniguez pedig időt kért. Fegyverneky triplájával éledtek a soproni remények, ám a túloldalon az olimpiai és világbajnok amerikai után a szerb Európa-bajnok Szonja Petrovics is megvillantotta klasszisát. Nem adta olcsón a bőrét a Sopron az Euroliga győztese ellen, Turner és Langhorne jóvoltából ledolgozta hátrányát. A Kurszk igazolta, hogy klasszis csapat, újra megugrott 5 ponttal. A negyed végén a triplát dobó Crvendakics, valamint Fegyverneky révén tapadt kiváló riválisára a magyar bajnok.

A befejező etap Kirillova hármasával kezdődött. Dubei talált be, de ismét McCoughtry állította többször is megoldhatatlan feladat elé a Sopron védelmét. Játékosai remek egyéni képességeit kihasználva szinte minden támadását "pontosan" fejezte be a Dinamo, amely egy 14-3-mal a szakasz közepén 14 ponttal elhúzott, s végül biztosan nyert. A Sopron három negyeden át remekül tartotta magát, de végül meg kellett hajolnia az Euroliga-győztes nagyobb tudása előtt.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus