Három negyeden át partiban volt a Győr a Bourges-zsal

Tinkle vezérletével jól tartotta magát a Győr a francia sztárcsapat, az Európa-bajnokokkal, olimpiai érmesekkel felálló Bourges ellen. A harmadik negyed után 10 ponton belül volt a Győr, de a végére elfáradt, ám így is tisztes eredményt ért el

Hat Agro UNI Győr - Tango Bourges  48-64 (14-19, 14-15, 12-15, 8-15)

Tchachouang támadó pattanó utáni kosarára Laklóth bátor betörés után felelt szép duplával. Bő 1 perc eszelős ámokfutás után Tolo középtávoli dobással a vendégeket juttatta vezetéshez. Rosszul dobtak, de többször is visszaszerezték rossz dobásaik után a lepattanó a győriek. A közel 3 perces hazai kosárcsendet Diamant törte meg büntetőkből. Mit szépítsük, nem voltak Euroliga színvonalúak az első percek, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, a rossz döntés. A negyed közepén megélénkült a játék, a Győr szépen végigjátszott kettő-kettők után a Tinkle-Diamant center kettős eredményessége révén tapadt a Bourges-ra. A francia együttes játékosai jó néhány lepattanót szereztek vissza a győri palánk alatt, akadt olyan akció, amelynek során 3 rontott dobás után negyedikre találtak be. A 8. percben Diamant már a 3. személyi hibáját kapta. A negyed végén egy-két hazai hibát kihasználva 5 pontos előnyre tett szert a Bourges, de a magyar csapat játéka helyenként kifejezetten tetszetős volt. 10 perc  után lepattanózás tekintetében 14-4-re vezetett a Bourges.

A második negyed Mansaré bravúros, távoli duplájával kezdődött. Aztán a 12. percben ő is megkapta a 3. személyijét. Ndongue egy büntetőt értékesített, Koch hármasával 1 pontra zárkózott fel a Győr. Időt kért a Bourge,. Koch pedig az időkérés után egy szép távoli duplát is beemelt, átvette a vezetést a győri együttes. A szakasz közepén mindkét oldalon a centerek jeleskedtek, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A félidő hajrájában Tolót játszották meg többször ügyesen a vendégek, az ausztrál center kosaraira építve egy 6-0-s rohammal 7 ponttal ellépett a Bourges. Tinkle triplájával közelített riválisához a Győr, de az utolsó szó Miyem révén a vendégeké volt, akik 6 pontos előnnyel fordulhattak.

Semsei szép betörés utáni kosarával kezdődött a második félidő. Bár Diamant hamar megkapta a 4. személyijét, továbbra is tapadt a Győr a Bourges-ra. Tinkle időnként bravúros kosarakat dobott, hiába szorított tovább addig is kemény védekezésén a Bourges.

A szakasz közepén fáradni látszott a győri csapat, közeli, tiszta helyzetek is kimaradtak hazai részről, a francia csapat előnye egy 8-0-s rohammal - amelynek vége Dumerc triplája volt - 10 pont fölé nőtt. A több, mint 3 perces hazai kosárcsendet Laklóth Anna törte meg, három negyed után is 10 ponton belül volt a Győr hátránya a 3-3 Európa-bajnokkal és olimpiai ezüstérmessel felálló francia együttessel szemben.

Tinkle büntetőivel tovább faragott hátrányán a  hazai együttes, azonban Kalcidu is büntetett a túloldalon. Tinkle, aki a végére kicsit pontetlanná vált (22 pontját 22 kísérletből érte el)  újabb büntetőit követően a Győr 44 pontjának éppen a felét jegyezte az amerikai. Dumerc igazolta klasszisát, egy a saját térfelére visszapattanó labdát felvezetett, s 5 másodperccel a támadóidő letelte előtt, olyan távolságból, ahonnan az NBA-ben is három pontot ér a dobás, emelt be egy triplát. E bravúros kosár egy 9-0-s francia roham részét képezte. Időt kért Bencze, de a negyed közepén több labdát is leadtak a hazaiak, a különbség pedig közel 20 pontra nőtt.  Laklóth büntetőivel négy és fél perc után szerzett újra pontokat csapatának. A záró szakaszban ugyan nem szerzett mezőnykosarat a magyar csapat, de így is tisztes eredményt ért el.
 
Győr: Semsei 2, Ivanovics, Laklóth 6, Tinkle 22/3, Diamant 9. Cs: Czirják, Mansaré 2, Koch 5/3, Pénzes, Lengyel, Fejes,

Bourges: Dumerc 6/6, Salagnac 5, Tchachouang 2, Miyem 16, Tolo 16. Cs:Ndongue 7, Kalcidu 5, Bernies 2, van Grinsven 5,

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus