Hátrányból várhatja a visszavágót a PEAC-Pécs

Hazai pályán 63-56-os vereséget szenvedett a PEAC-Pécs együttese a török Besiktas ellen az Európa Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

PEAC-Pécs – Besiktas JK 56-63 (20-18, 12-16, 14-9, 10-20)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Európa Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Nem várhatta éppen ideális előjelekkel az Európa Kupa nyolcaddöntőjét a PEAC, hiszen Zseljko Djokics továbbra sem számíthatott Kiss Virágra, ráadásul bokasérülés miatt Natalie Hurstre sem, míg Raksányi Krisztina és Nevena Jovanovics sérülten vállalta a játékot.

Ennek ellenére ideálisan indult a mérkőzés, hiszen a törökök első támadását sikerült kivédekezni, majd Williams révén a pécsiek szerezték az első kosarat, a center ráadásul Kulichovának is kiosztott egy blokkot. A 4. percben Tina Jovanovics maradt üresen távol a gyűrűtől és triplájával 10-6 volt a PEAC-nak. A túloldalon Atacan dobott hasonló helyzetből kapufát – előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálta megtörni a hazai lendületet a Besiktas, de a különbség a jó védekezésnek és a kiharcolt faultok utáni büntetőknek köszönhetően nyolc pontra nőtt (18-10). Sajnos a negyed vége már nem sikerült ennyire ideálisan: előbb Kulichova faulttal együtt talált be, majd a záró percekben három támadólepattanó is török kézbe kerülve végül 20-18-cal zárult a játékrész.

A folytatásban Williams szép kosara után „befagyott” az eredmény, majd a 13. percben Eldrebink kosara után Zseljko Djokics kért időt (25-23). Sajnos alig telt el másfél perc, amikor ismét magához kellett hívnia játékosait, hiszen a Besiktas előbb átvette a vezetést, majd Akkaya hat pontjával már 31-25 volt „oda”. A 11-0-ás török szakaszt Tina Jovanovics törte meg, de a félidő előtti Akkaya triplával így is a vendégek vezettek (32-34).

A második félidő két Kulichova közelivel indult, így joggal kért igen hamar ismét időt Zseljko Djokics. Az első félidőhöz hasonlóan viszont általában jókor volt jó helyen a Williams, Tina Jovanovics duó, így 38-38-nál kiegyenlített a PEAC, miközben sajnos Raksányi játékán nagyon érződött, hogy nincs 100%-os állapotban. Sokat szigorított védekezésén a Pécs, mindez pedig meg is mutatkozott a kapott pontokon. A 29. percben Szücs szemfüles kosarának köszönhetően előnnyel várhatta a záró szakaszt a PEAC (46-43).

Amelyben nem kezdtek jól a hazaiak, három gyors török kosár után nagyon kellett Raksányi első mezőnykosara. Azt örömmel lehetett elmondani, hogy összességében végig kiegyenlített csatát vívott a két csapat: a 36. percben Eldebrink triplájával is csak minimális előnyben volt a Besiktas. Sajnos a végjáték a vendégeké volt, Akkaya büntetőivel 61-56-ra vezettek 13 másodperccel a lefújás előtt. Mivel előbb Orozovics követett el támadóhibát, majd Morrison még betalált közelről, így a Besiktas 7 pontos előnnyel fogadhatja otthonában a PEAC-ot a jövő heti visszavágón.

PEAC-Pécs: Szücs 4, Raksányi 3, N. Jovanovics 10/3, WILLIAMS 14, T. JOVANOVICS 21/3.
Csere: Orozovics 4, Kaposi, Pap, Raus. Vezetőedző: Zseljko Djokics

Besiktas: Atacan, F. ELDEBRINK 13/6, Akkaya 16/3, Hooper 2, KULICHOVÁ 14.
Csere: Güler 2, Dalgalar 2, MORRISON 8, Tasci 6. Vezetőedző: Ömer Buharali

Kipontozódott: N. Jovanovics (40. perc).

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus