Hiányzókkal kapott ki Kassán a DVTK

A rendkívül tartalékosan kiálló Aluinvent-DVTK együttese rossz kezdést követően talpra állt a Kassa otthonában, ám végül a papírformának megfelelően 69-40-re győzött Krivacsevics Tijana együttese.

Good Angels Kosice – Aluinvent-DVTK 69-40 (18-8, 12-10, 21-14, 18-8)
Kassa, Közép-Európai Liga, 8. forduló

Nem valami jó előjelekkel készült a kassai fellépésre a DVTK, hiszen a továbbra is izomsérüléssel bajlódó Sverrisdottir mellett a Jansone-ra sem számíthatott Peresztegi Nagy Ákos. Fontos volt mindkét fél számára a mérkőzés, hiszen a jövő héten már a nemzetközi kupákon a sor…

Az amúgy is tartalékos magyar csapatban Szabó Petra hamar összekapott két faultot, a hazaiak pedig kiválóan védekezve nem engedték betalálni a DVTK-t. A negyed derekán még mindig pont nélkül álltak a miskolciak, a túloldalon viszont Krivacsevics is pontokkal mutatkozott be, 9-0-nál pedig már elkerülhetetlen volt a magyar időkérés. A borzasztóan hosszúra nyúló gólcsendet végül Raven törte meg a 7. percbe fordulva (12-2). A negyed végére már pontosabbá váltak a miskolci támadások és ugyan a különbség nem csökkent, de feljavult a játékuk (18-8).

Jól is folytatta a DVTK, Czank kosarával a 13. percben már mindössze hat pont volt közte (18-12). Ezúttal a Diósgyőr védekezett kiválóan, a hazaiak csupán egy duplát jegyeztek a negyed első öt percében. Ekkor viszont Krivacsevics Tijana állt a kassaiak élére, és hat pontjával ismét sikerült ellépniük, Mathies duplájával pedig 30-18-cal zárult a félidő.

A nagyszünet utáni kezdésre most odafigyelt a DVTK, Raven hármasa után visszajöttek tízen belülre. Továbbra is jól tartotta magát a Diósgyőr: Mathies és Raven pedig külön pontpárbajt folytatott (38-27). Tobinnak is akadtak a támadó oldalon jó megmozdulásai, de igazán közelebb nem tudott férkőzni a tartalékos magyar együttes (43-31). A negyed végéhez közeledve aztán el is lépett a Kassa, Leucsanka pontjaival 19 pontosra hízott az előnyük (51-32).

A záró szakaszra a lényegi kérdés már eldőlt: a DVTK-t Bálint egy távolival próbálta közelebb hozni, de a kiváló erőkből álló kassaiak még ekkor is rendre újítani tudtak. A lefújáshoz közeledve elfáradt a Diósgyőr, a hazaiak pedig már bőven húsz pont felett mentek és végül 69-40-re győztek – mondhatjuk a papírformának megfelelően.

Good Angels Kosice: Mathies 9, Bojovics 6, Kupcikova 6, Hruscakova 2, Leucsanka 9. Csere: Krivacsevics 10, Abdi 11, Kissova 5/3, Balintova 1, Zietara 2, Janoscikova 4, Pindrochova 2.

Aluinvent-DVTK: Bukovszki, Raven 11/3, Bálint 5/3, Szabó P. 4, Tobin 12. Csere: Vincze V., Dubei 6, Czank 2, Szabó B.

Kipontozódott: Szabó P. (37. perc), Bálint (40. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus