Honti volt a Győrben gyorsan döntő Schio vezére

Végig vezetve, biztosan győzött a női Euroligában az olasz Schio a Hat-Agro UNI Győr ellen. A győri csapatot azért illeti dicséret, mert volt tartása, nem esett szét a gyenge első negyedet követően.

Váratlan és kedves vendég jelent meg a mérkőzés előtt a győri csarnokban: a közönség felállva tapsolta Natasa Kovacevicet, aki a szeptember 7-i baleset óta először volt ismét az egyetemi csarnokban. A szerb kosarast Fűzy András klubelnök köszöntötte, majd egy győri szurkoló az olasz drukkerek részvétét, együttérzését és jókívánságait olvasta fel.

Nekiesett a Schio a kapkodva kezdő Győrnek. Az olasz gárda gyorsan ellépett 11-2-re, majd 17-5-re vezetett a Honti Kata irányította Schio. Az első negyed végén 23-8-ra vezetett a vendégcsapat. 

Ezzel a remek rajttal Honti Katáék lényegében el is döntötték az összecsapást. A folytatásban már sokat cserélt a vendégek spanyol edzője, a Győr pedig elsősorban a kezdetben még ámokfutóként kosarazó Vandesloot valamint Tinkle vezérletével kiegyenlítetté tudta tenni a játékot. Igazán közel azonban nem tudott ellenfeléhez kerülni a győri csapat, összességében a Schio mindig annyit adott ki magából, amennyi a gyorsan megszerzett előnye megtartásához kellett. 

Végig vezetve, biztosan győztek a vendégek, a győri csapatot azért illeti dicséret, mert volt tartása, nem esett szét a gyenge első negyedet követően. 

A magyar kosarasok közül a legjobban azért Honti Kata örülhetett. Egyrészt jórészt az ő kedvéért rengetegen ruccantak át Győrbe szülővárosából, Sopronból megtekinteni a meccset, másrészt főszerepet játszott csapata magabiztos győzelmében. Több, mint 32 percet játszott, 5/8.as mezőnymutatóval (2/5 dupla, s hibátlan 3/3 tripla), valamint 2/2 büntető 15/9 ponttal zárta az összecsapást a Schio magyar irányítója. Volt még 2 lepattanója, 5 gólpassza, valamint 2 eladott és 1 szerzett labdája. 

Hat-Agro UNI Győr - Famila Schio 56-70 (8-23, 14-13, 19-22, 15-12)

Győr: Vandersloot 21/6, Ivanovics 9, Laklóth 6/6, Fejes, Diamant. Cs.: Tinkle 14/3, Dobos 2, Semsei 2, Mansaré 2, Czirják. 

Schio: Honti 15/9, Macchi 6, Masciadri 7/3, Nadalin 8, Godin 18. Cs.: Anderson 8, Ress 7, Sottana, Reggiani, Spreafico 1. 

Szentendrei Áron: - Az első negyedben az öltözőbe ragadtunj, de ez az Euroliga, az első pillanattól koncentrálni kell. Olxan hátrányt szedhet össze a csapat, mely eldöntiba meccset. A részsikereknek örülünk, de még fejlődnünk kell, hogy még jobbak legyünk, Jó volt látni a győri csarnokban Natasát és a szeretetet, ami őt körülvette.

Miguel Mendez Martinez: - Jól kezdtük a meccset, főleg védekezésben, s nagyon agresszívan tudtuk támadni a zónát. Jól konrolláltuk a játékot, okosan kosárlabdáztunk, ez volt a kulcs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus