Hősiesen harcolt és két ráadás után kapott ki a Győr

Drámai fordulatokban bővelkedő, hihetetlen izgalmas csatában, kétszeri hosszabbításban maradt alul egyetlen ponttal a CMB Cargo UNI Győr csapata a jóval tapasztaltabb játékosokat, Európa-klasszisokat s egy világszárt is felvonultató francia ellenfelével szemben. A francia csapat klasszisai hatalmas nemzetközi tapasztalatuk révén többször is vesztett helyzetből mentették meg a saját maguk számára a meccset a messze erőn felül teljesítő, remekül játszó győri csapat ellen.

CMB Cargo UNI Győr - Villeneuve 78-79 (25-27, 8-13, 16-9, 13-14, 8-8, 7-8)

A korábban a győrieket legyőző svéd csapatot a múlt héten nagy fölénnyel verte a Villeneuve. A francia együttes kezdő ötösében korábban éveken át az Euroligában szereplő kosarasok játszottak. Két gyors vendég kosárral indult a meccs, Vajda felelt egy szép triplával. Sőt, Radocaj kosarával fordított a Győr. A folytatásban élvezetes, színvonalas játék mellett vátott vezetéssel haladtak a csapatok. Fontos triplát emelt be Ivanovics, Takács is villant, a negyed közepén két gyors Gomis triplával fordítottak a vendégek. A két távoli találat egy 10-0-s francia "szakaszgyőzelem" kezdetét jelentette. A negyed hajrájában Horváth Krisztina két ügyes kosarával feljött a Győr, majd pályára lépett a magyar együttes legújabb szerzeménye, az amerikai Tabytha Wrampler. A kosarakban kimondottan gazdag első negyed után 2 pontos hátrányban volt a Győr.

Az első 10 perc kosáresője után a második szakaszban már jobban ügyeltek a felek a védekezésre, támadásban nehezen tudtak kibontakozni Völgyi Péter tanítványai. Ivanovics újabb triplájával ugyan még feljöttek 1 pontra, de utána egy 9-2-es rohammal megint elléptek a vendégek. A közel 3 perces győri kosárszünetnek Takács vetett véget, szünetben 6 ponttal vezettek a franciák.

A második félidő elején tartotta néhány pontos előnyét a vendég együttes, Gomis újabb triplát dobott. A szakasz közepén aztán újra Horváth Krisztina villogott, Czirják triplájával pedig egy 11-2-es parádés rohammal ledolgozta hátrányát a Győr. Sőt, a negyed végén Wrampler 1 jó büntetőjével a vezetést is átvette, s minimális előnnyel fordult a negyedik negyedre.

A záró szakasz két gyors francia kosárral kezdődött, Völgyi azonnal időt kért. Robert akadályozta szabálytalanul a triplával próbálkozó Vajdát, s a győriek válogatott játékosa biztos kézzel értékesítve a büntetőket kiegyenlített. Megtáltosodott a Győr, Horváth Lilla dobott triplát, Amant kettessel felelt, majd Ivanovics is betalált távolról, 59-55-ös győri vezetésnél a francia csapat kért időt. "Szigorított eljárással" próbáltak védekezni a hajrában a vendégek, s egyszer el is érték, hogy a Győr nem tudott kosárra dobni 24 másodperc alatt. Gomis és Sacko révén vette üldözőbe az erőn felül teljesítő magyar csapatot a francia. Utóbbi 1 jó büntetőjével 61-60-ra zárkózott fel a Villeneuve. Ez történt nem egészen 3 és fél perccel a befejezés előtt. Hihetetlen feszült volt a végjáték, több mint 3 percig nem esett kosár. Aztán 16 másodperccel a lefújás előtt a "komisz" Gomis bedobta ötödik tripláját. Völgyi azonnal időt kért, s Vajda 2 másodperc elteltével Radocaj passzát pontokra váltva egyenlített. Gomis még a végén megpróbálkozott egy újabb hármassal, az nem ment be neki, jöhetett a hosszabbítás.

A túlórát Horváth Lilla vezérletével a Győr kezdte jobban, 4 ponttal megugrott a hosszabbítás közepére a magyar együttes. Kamba triplája fokozta az izgalmakat, jól jött bő másfél perccel a vége előtt Takács találata. 22 másodperccel a vége előtt Gomis duplával 1 pontra hozta fel a francia csapatot. Gyorsan szabálytalankodtak a vendégek, Radocaj keze nem remegett meg a vonalon, de Gomis 6 másodperccel a befejezés előtt újabb triplát dobott, jöhetett a második hosszabbítás.

Kamba büntetőivel a francia csapat szerzett vezetést, a Győr nem tudta kosárral befejezni támadásait. Szerencsére Amant kihagyta büntetőit. Ivanovics triplájával átvette a vezetést a Győr, majd előbb Amant, aztán Horváth Lilla dobott be 2-2 büntetőt. Radocaj kosarával ismét ellépett 3-mal a Győr, de Sacko 1-re csökkentette a különbséget. Hihetetlen izgalmak közepette mndkét oldalon támadások maradtak ki, s 7 másodperccel a második hosszabbítás lejárta előtt Kamba duplájával átvette a vezetést a Villeneuve, majd nyerte is ezzel a találkozót.

Győr: Radocaj 12, Ivanovics 14/12, Takács 10, Horváth L. 11/3, Vajda 16/3. Cs: Czirják 3/3, Mansaré 2, Horváth K. 9, Wrampler 1, Török.

Villeneuve: Brémont, Gomis 22/18, Robert 9, Sacko 15, Wauters 8. Cs: Kamba 12/6, Amant 10, Mahoney, Ristic 3/3.

Foto, Slide - gyorikosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus