Hosszabbítás után Pécsett is nyerni tudott a Sopron

Izgalmas, hosszabbításos mérkőzést játszott egymással a PEAC-Pécs és a Sopron, melynek végén a vendégek örülhettek a győzelemnek.

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron 71-79 (16-24, 31-12, 8-16, 10-13, 6-14)
Pécs: V: Dr. Vígh, Makovsky, Söjtöry.

Hartley és Raksányi kosárváltásával indult a derbi, majd Simon duplájával s McBride triplájával 5 ponttal megugrott az Uniqa. A negyed közepére Tina Jovanovics vezérletével 2 pontra feljött a Pécs. Támadásban megtört a Sopron kezdeti lendülete, a PEAC átvette a vezetést. Két honosított játékosa, Ciglar és Krnjics villanásaival visszaszerezték a vezetést a vendégek. Sőt, Weninger triplájával 6 pontosra nőtt az újfent megugró vendégek előnye. A szakasz vége McBride parádéja jegyében telt, a Sopron légiós két triplát is bevágott. A PEAC Williams vezetésével próbált versenyben maradni, de az első szakasz 8 pontos soproni vezetéssel zárult.

A másodikat Tina Jovanovics remek megmozdulásai - előbb duplát, majd triplát dobott a szerb - révén a hazaiak kezdték jobban. A másik Jovanovics, Nevena 1 pontra hozta föl a hazaiakat. A Sopron közel 3 perc elteltével szerezte első pontját Sztankovics büntetőjével, a második után a center visszaszerezte a lepattanót, s gólpasszt adott McBride-nak. A negyed közepén az ex-győri Hurst villant a PEAC-nál két ügyes duplával, Kiss Virág révén pedig fordítottak a hazaiak, akik szinte szárnyaltak ebben a negyedben. N. Jovanovics beemelt egy triplát, a Sopron pedig "lefagyott", 9-0-t bemutatva 4 ponttal elléptek a hazaiak, Polenek időt kért. A pécsi száguldás Raksányi triplájával folytatódott, a hosszú soproni kosárínségnek Kuttor vetett véget. A félidő végén két ex-győri irányító, Ciglar és Hurst nézett egymással farkasszemet, utóbbi triplájával 10 pont fölé nőtt az extázisban játszó pécsi csapat előnye.

Szünet után Krnjics pontjaival próbált közelíteni ellenfeléhez a Sopron. ám a PEAC Kaposi büntetőivel, majd Raksányi hármasával visszaverte ezt a támadást. A szakasz közepén mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, s ez a vezető hazai csapatnak kedvezett. Ciglar például mindkét büntetőjét elrontotta, nem sokkal később pedig technikait kapott. A szakasz végén mégis feljött a Sopron, amely Crvendakics triplájával egy 8-0-lal 3 pontra csökkentette hátrányát.

A záró 10 perc N. Jovanovics kosarával kezdődött. Közel 2 pont nélküli perc után McBride talált be, az Uniqa tapadt vendéglátójára. E kosár nagy lökést adott a Sopronnak, s egy újabb 8-0-s részhajrával fordítottak. Djokics időkérése után N. Jovanovics hármasával egyenlített a PEAC. Válaszul Crvendakics is dobott egy hármast. A feszült végjátékban sok volt a kapkodás mindkét oldalon. A hazaiak technikait kaptak, majd az utolsó percben Kaposi egy kosár plusz büntetős akciójával egyenlítettek, jöhetett a hosszabbítás.

A túlóra elején sikerült McBride-nak, ami a rendes játékidő végén nem: a tripla. Kaposi két jó büntetővel felelt. Tartotta 1-3 pontos vezetését a Sopron, a csapatkapitány, Zsovár szerzett fontos duplát. Kaposi viszont kihagyott 2 büntetőt, s innen nem volt visszaút, a Sopron Pécsett is megőrizte veretlenségét.

Pécs: Hurst 9/3, Szűcs R., Raksányi 11/6, T. Jovanovics 15/3, Williams 7. Cs: N. Jovanovics16/9, Kaposi 8, Orozovics 1, Kiss V. 4, Zólyomi.

Sopron: Hartley 8/3, McBride 22/9, Simon 4, Kuttor 2, Sztankovics 5. Cs: Krnjics 12, Weninger 5/3, Ciglar 6, Crvendakics 13/6,Zsovár 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus