Hozta a kötelezőt a PEAC

Nehézkesebb kezdést követően végül magabiztosan, 81-57-re győzött a PEAC-Pécs a fiatal belga Young Cats ellen az Európa Kupában.

PEAC-Pécs – Lotto Young Cats 81-57 (19-13, 19-14, 18-11, 25-19)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Európa Kupa, 3. forduló

Az Európa Kupában eddig egy-egy győzelmet és vereséget elkönyvelő PEAC a belga Young Catset fogadta. A fiatal vendégek a sorozatban nem tudtak még meccset nyerni, sőt egyszer 35, egyszer pedig 48 ponttal maradtak alul.

Bár a belga együttes bátran kezdett, de 2-4 után a PEAC került előnybe. Tina Jovanoviccsal nehezen bírt a vendégek 195 centis, 17 éves, de igen vékony centere, Geldof. Belga sportszerűtlen hiba után 12-5-re vezetett a PEAC, de Nauwelaers révén igen szépen tartották magukat a piros mezben játszó vendégek. Nevena Jovanovics büntetői után sem tudott ellépni a magyar együttes, ám egy negyed után így is 19-13-ra vezetett a PEAC.

A folytatásban igyekezett szigorítani csapata védekezését Zseljko Djokics, mindez pedig eleinte gyakran okozott zavart a belgáknál. A negyed derekához közeledve viszont ismét elég könnyen tudott a gyűrű közelébe jutni a Young Cats. Szerencsére támadásban a palánk alatt ponterős volt a PEAC, ám a különbség mindezekből fakadóan nem nőtt tíz pont fölé. Sőt, 31-25-nél három perccel a félidő előtt időt is kellett kérnie Zseljko Djokicsnak, hiszen a várakozásokkal ellentétben nem tudott dominálni csapata. A szünet előtt visszaállt a „közte tíz”, így 38-27-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után igyekezett hamar lerázni végre magáról ellenfelét a PEAC, ennek eredménye lett az, hogy 46-29-nél időt kellett kérniük a belgáknak. Láthatóan ekkor elfogyott a tudomány támadásban a vendégeknél, Goyvaerts ugyan „talált” egy palánkos triplát, de az első pécsi triplával (Raus szerezte) húszra nőtt a különbség (49-29). A 25. percben Kiss Virágnál volt nagy az ijedtség, hiszen egy sportszerűtlen hiba után a térdét fogva maradt a parketten. Le is kellett cserélni a fiatal centert, miközben a második sportszerűtlenjét elkönyvelő Sien Devliegher számára ért véget a mérkőzés. A negyed végén kicsit csökkent a pécsi koncentráció, így újabb két Young Cats tripla után 13-ra csökkent a különbség (51-38).

A záró szakasz 18 pontos PEAC vezetéssel rajtolt, így a győztes csapat kiléte már természetesen nem volt kérdéses. A 34. percben a meccs legszebb akciójánál Williams ziccerezett Raksányi remek passzát követően. Ebben a szakaszban úgy tűnt 67-45-nél végleg elfogyott a belgák ereje, de néhány eladott labda miatt nem nőtt tovább a különbség. Szücs és Kaposi tetszetős összjátéka után aztán újfent közte húszat mérhettünk, ráadásul utóbbi még egy távolit is beemelt. A PEAC pedig végül igazolta a papírformát.

PEAC-Pécs: Hurst 10, Raksányi 9, Raus 7/3, Williams 21/3, T. Jovanovics 13. Csere: Kiss V., Orozovics 4, N. Jovanovics 9, Szücs 1, Kaposi 7/3, Sellei, Zólyomi.

Young Cats: E. Devliegher 13/6, Goyvaerts 5/3, S. Devliegher 6/3, Nauwelaers 5/3, Geldof 6. Csere: Bastiaenssen 5/3, Lemmens 8/6, Iliaens 2, Medjo 2, Mense 2.

Kiállítva: S. Devliegher (25. p.)
Kipontozódott: E. Devliegher (36. p.)

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus