Idegenbeli sikert aratott a PINKK

Az első negyed közepétől uralva a mérkőzést magabiztos győzelmet aratott a PINKK-Pécsi 424 együttese az Európa Kupában. A baranyaiak 72-63-ra győztek a szlovákiai Rózsahegy otthonában, megszerezve ezzel második sikerüket a nemzetközi sorozatban.

MBK Ruzomberok – PINKK-Pécsi 424 63-72 (13-13, 12-20, 14-22, 24-17)
Rózsahegy, Európa Kupa, G-csoport, 3. forduló

Rózsahegy-PINKK, ezúttal viszont nem a Közép-Európai Ligában, hanem az Európa Kupában. A két csapat a bajnokságban még októberben Komlón találkozott, akkor a PINKK simán, 79-61-re nyert. Azon a meccsen a rózsahegyieknél 13 pontot dobott a szlovén Ristic, az irányítótól viszont a héten megvált a ligában botladozó csapat, ráadásul az amerikai Parker még mindig sérült. A szebb napokat megélt szlovákok ott 3-7-es mérleggel szerénykednek, így érezhetően „rámentek” az Európa Kupára, hiszen egy hete nagy zakót szabtak (78-56) a PINKK-et korábban simán verő Tarbes-ra.

Pontszegény kezdés sok eladott labdával – így lehetne jellemezni a nyitó negyed első felét. Az ex-pécsi Murphy ismét ponterős volt, így 8-4-re ment a Rózsahegy. Roberto Hernandez szokásához hűen ezúttal is sűrűn forgatta csapatát, amelyet elég korán telefújtak faultokkal, Adamecz például két perc után már háromnál tartott. Nagyon lassan ébredt a PINKK, 13-6 után a betegségből visszatérő Ajdukovics és Sarok révén azonban 13-13-ra visszahozták a negyedet.

A második szakaszban az Ajdukovics, Tomlinson palánk alatti duó remekelt. A pontban, blokkban és lepattanózásban is remek páros révén 22-15-re már a PINKK vezetett. A hazaiak a 13. percben időt is kértek, de továbbra is sikertelenül céloztak többek között a triplavonal mögül. Nem úgy a pécsiek, Sinclair kosaraival tartotta a távolságot a PINKK (22-29). Vesterberg nyolc rossz kísérlet után talált be távolról a Rózsahegynél, de Sarok tempójával így is a magyar csapat ment 33-25-re.

A fordulás után hamar igyekezett érvényesíteni akaratát a PINKK. Sarok és Sinclair is triplát dobott, a 12 lepattanónál járó Tomlinson kosarával pedig már 42-30-ra mentek. Iványi ezúttal is remekül szolgálta ki társait, egymaga több gólpassznál jár a 25. percben, mint az egész Rózsahegy. Kiválóan reagált a házigazda feltámadási kísérleteire a PINKK, amint lendületbe jöttek volna Sarok is újfent bevágott egy hármast, így aztán felzárkózás helyett az addigi legnagyobb, 18 pontos különbség alakult ki (35-53).

Alig kezdődött el a záró negyed már hússzal vezetett a baranyai csapat, ismét Ajdukovics talált be, a szerb center szinte hibátlanul célzott (39-59). A nagy különbség túlságosan is megnyugtatta a PINKK-et, gyorsan időt is kért Hernandez mester, rendezni a sorokat. Cernakova viszont mindent egy lapra téve tüzelt, hamar 13-ra hozta fel a Rózsahegyet. Iványi előbb megkapta 4. faultját, majd ismét helyzetbe hozta Sinclairt, a nagyot játszó bedobó pedig nem hibázott (50-66). Ezzel lerázta magáról a PINKK a szlovákiai csapat, amely egy 9-2-es szakasszal kozmetikázott az eredményen, de a vereséget nem kerülhette el.

Rózsahegy: Brezaniova 4, Stalvant 9, Baburova 8/3, Kmetova 4, Murphy 16. Csere: Cernakova 17/6, Vesterberg 5/3, Remenarova.

PINKK-Pécs: Iványi 6, Ruják 2, Sinclair 15/9, Őri 2, Tomlinson 10. Csere: Adamecz, Mincikova 9/3, Sarok 11/9, Ajdukovics 17, Győri.

Érdekességek a statisztikából: 
Lepattanózás: 33-22-re nyerte a PINKK, Tomlinson 13-ig jutott, de szokás szerint kiosztott 3 blokkot is. 9 támadólepattanót szedett a Pécs, mindez 15 második esélyből szerzett pontot eredményezett.
Gólpasszok: csapatjátékban jobb volt a magyar csapat, 18-10-re hozták. Iványi 8, Mincikova 5, Ruják 4 assziszttal zárt.
Kispad pontok: 37 pont érkezett a pécsi kispadról, a 22 rózsahegyivel szemben.
Dobóforma: kereken 50%-kal tüzelt mezőnyből a PINKK, a triplákat is 47%-kal dobták.

A PINKK az Európa Kupa 4. fordulójában november 27-én, 18 órakor a Tarbes csapatát fogadja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus