Idegenben verte a francia éllovast a Sopron!

Megőrizte veretlenségét az Európa Kupában a Sopron, miután óriási csatában 65-62-re győzött a francia éllovas Basket Landes otthonában.

Basket Landes – Uniqa-Euroleasing Sopron 62-65 (15-18, 15-14, 10-17, 22-16)
Saint-Sever, Európa Kupa, H-csoport, 2. forduló

A francia bajnokság éllovasa, a Basket Landes fogadta az Európa Kupa második fordulójában a Sopront. Igor Polenek csapat az első körben a „magyar” mérkőzésen a PINKK-et verte, míg a franciák némi meglepetésre otthon kaptak ki a Namurtól.

Kiválóan indította a mérkőzést a Sopron, a harmadik percben 7-3-ra vezetett. A kezdeti lendület sajnos a negyed derekáig tartott, amikor Page révén 13-11-nél átvették a vezetést a franciák. Igor Polenek két amerikai játékosát is pályára küldte, Hartley ziccerével pedig a negyed végén előrébb is járt a magyar csapat (15-18).

A folytatásban McBride is betalált, ráadásul távolról, sajnos ugyanakkor a cseh Stepanova igencsak tarthatatlannak bizonyult a palánkok alatt (24-25). Mivel a korábban Magyarországon is megforduló Page is rendre betalált, így Polenek mester jobbnak látta időt kérni. Bár Hartley öt labdát is eladott az első félidőben, Crvendakics és McBride pontjaival a nagyszünetben 32-30-ra vezetett a Sopron.

A térfélcserét követően továbbra is Stepanova vitte a prímet hazai részről, a 23. percben már 16 egységnél járt. Felváltva vezettek a csapatok a negyed derekáig, amikor Hartley kosaraival kissé el tudott lépni a Sopron (37-43). Hiába jött a francia időkérés, a lendületbe jövő soproniak Sztankovics első találatával kilenc pontra növelték előnyüket (40-49).

Hartley stílusosan kezdte a záró negyedet, hiszen két triplát is beszórt (45-55). Fájdalom, ezt követően néhány pillanat alatt felzárkózott három pontra a Basket Landes, így magához is hívta csapatát Igor Polenek. A magyar kispad egy technikai hibával is „gazdagodott”, de talán éppen ez kellett ahhoz, hogy megszakadjon a franciák 9-0-s szakasza. No meg Crvendakics öt pontja, így 60-62-vel érkeztek a felek az utolsó percbe. A végjátékban ugyan kimaradt néhány soproni büntető, de a hazaiak három pontos hátránynál háromszor sem tudtak triplát dobni, így a magyar együttes nagyszerű győzelemmel folytatta szereplését!

Landes: Guzman 2, Laborde 1, Basko-Melnbarde 7/3, Page 16, Stepanova 19. Csere: Plagnard 4/3, Le Gluher-Cano 6/3, El Gargati 3, Barennes 4. Vezetőedző: Olivier Lafargue

Sopron: Ciglar 4, Simon Zs., Zsovár 3/3, Crvendakics 17/6, Krnjics 9. Csere: Hartley 15/9, McBride 13/6, Sztankovics 4, Licskai. Vezetőedző: Igor Polenek

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus