Itthon is a Tarbes volt a jobb a PINKK-nél

Hiába kezdett jobban a PINKK-Pécsi 424 együttese az Európa Kupa 4. fordulójában, a francia Tarbes összességében megérdemelten győzött 70-53-ra a magyar csapat otthonában. A PINKK mind a 13 triplakíséretét elhibázva nem tudta megnehezíteni a francia együttes dolgát.

PINKK-Pécsi 424 – Tarbes GB 53-70 (12-18, 14-20, 12-17, 15-15)
Komló, Európa Kupa, G-csoport, 4. forduló.

Hogy mennyire lehet kiindulni a csoport korábbi eredményeiből azt jól jelzi, hogy a PINKK a nyitófordulóban simán, 71-48-ra kikapott a Tarbes otthonában (főleg az eladott labdák okozták Iványiék vereségét), majd a franciák a pécsiek által idegenben is vert Rózsahegytől kaptak ki 78-56-ra. Jó hír volt a baranyaiak számára, hogy Roberto Hernandez immár teljesen számíthatott Tijana Ajdukovicsra és Kováts Nórára is.

Igazi pontzuhataggal indult a mérkőzés, sokat nem hibáztak a felek: ennek eredményeként a 3. percben 8-7-re vezetett a PINKK. A negyed derekán Tomlinson percei következtek, Iványi labdalopása után már a 6. pontjánál tartott a center (12-9). Innentől viszont pécsi gólcsend következett, Hernandez edző cserékkel igyekezett frissíteni, de Montgomery pontjaival ellépett a Tarbes. Nem tudott mit kezdeni a franciák védekezésével a PINKK, amely 5 percig nem talált a gyűrűbe, így egy 9-0-ás szakasszal 18-12-re ment a Tarbes.

A második negyed vészjóslóan három magyar labdaeladással kezdődött. A 23. percben az addigi legnagyobb, kilenc pontos különbség alakult ki (14-23). Hiába talált be betegségből felépülő Ajdukovics, csak futott az eredmény után a PINKK, Castets kosarával ráadásul a kritikus tíz pont fölé nőtt a távolság (18-29). A félidőhöz közeledve úgy tűnt Sinclair kosaraival magára találhat a hazai gárda, de a vendégek hamar hűtötték a kedélyeket és 38-26-ra mentek húsz percet követően.

A nagyszünet után gyorsan visszajött tíz ponton belülre a PINKK, Ajdukovics két duplája után viszont rendre Montgomery válaszolt, így tovább nem sikerült zárkózni. Olyannyira nem, hogy Mircseva újabb hármasával megint távolodott a Tarbes (34-46). A vendégek amúgy is jól céloztak a hármas vonal mögül, magyar részről viszont tizenegy kísérlet után sem lehetett sikeres triplát feljegyezni. Fájdalom, a negyed zárására már tetemessé vált a Tarbes vezetése: Ouardad távolija immár 17 pontos különbséget eredményezett (38-55).

A záró szakaszba érkezve jókora hátrányt igyekezett ledolgozni a PINKK. Egyáltalán nem hétköznapi módon egészen a 31. percig kellett várni az első (!) pécsi büntetőkre; a távoli dobásokkal ugyanakkor továbbra is hadilábon álltak a hazaiak. A negyed első felében a szerb Rad révén őrizte előnyét a Tarbes, sőt nem sokkal később, az újabb labdaeladások után már a húszas különbséget ostromolták (46-65). A kegyelemdöfést Montgomery adta meg: egy perccel a lefújás előtt szerzett hármasával 70-48-ra vezetett csapata. Ezen a napon szinte semmi sem sikerült a PINKK-nek, amely 0/13-as triplamutatója miatt nem tudta megnehezíteni a francia csapat dolgát.

PINKK-Pécs: Iványi 4, Ruják, Sarok 3, Őri 6, Tomlinson 6. Csere: Sinclair 8, Ajdukovics 13, Mincikova 4, Adamecz 2, Győri 6, Kováts N. 1, Katona.

Tarbes: Cousseins 12/6, Redmon 10, Montgomery 13/6, Rad 10, Mircseva 10/6. Csere: Reghaissia 6, Ouardad 5/3, Castets 4, Morateur, Tyutyundzhieva.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus