Jó meccsen nyert a Győr Cegléden

Igyekezett megnehezíteni az esélyesebb CMB Cargo-UNI Győr dolgát a Ceglédi EKK, ám végül Völgyi Péter együttese 74-66-ra győzött.

Ceglédi EKK – CMB Cargo-UNI Győr 66-74 (14-20, 18-21, 13-16, 21-17)
Cegléd, NBI, 6. forduló, vezette: Fodor, Sallai, Menyhárt

Legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte a Cegléd, és Cziczás László csapata a Győr ellen is szeretett volna bravúrt aratni. A vendégek gigászi csatában veszítettek a hétközi Európa Kupa mérkőzésen, amelyre még csak éppen „beesett” Tabytha Wampler, az amerikai ezúttal első bajnokijára készült.

Bár nem kezdett rosszul a Cegléd, de Radocaj majd Horváth Krisztina tripláival hamar előnybe került az esélyesebb Győr (5-12). A hazaiak Bozóki távolijával maradtak látótávolságon belül, de a negyed utolsó percei Ivanovics révén a győrieké volt, akik 20-14-re vezettek tíz perc után.

A folytatásban Wampler szólt hozzá először a mérkőzéshez, majd Vajda emelt be egy távolit, amellyel lélegzetvételnyi előnybe került a Győr. Sőt, a 15. percben először nőtt tíz fölé a különbség, így Cziczás László magához is hívta csapatát (21-33). A Wampler, Vajda duó mellett Horváth Lilla is eredményesen játszott ebben a szakaszban, míg a CEKK-et a két triplát is bevágó Skorics igyekezett visszahozni tízen belülre. Utóbbi ugyan sikerült is, de a nagyszünetben összességében biztosan vezetett 41-32-re Völgyi Péter együttese.

A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, a ceglédiek Bozóki és Skorics révén próbáltak közeledni, de tíz pont körüli különbség állandósulni látszott. Aztán a játékrész hajráját megnyomta a Győr, Wampler kifejezetten ponterősen játszott, ennek megfelelően már 14 ponttal is vezettek.

A záró szakasz 12 pontos győri előnnyel indult, amikor ismét Wampler volt a főszereplő, így hamar úgy tűnt, ha most nem állítja meg a vendégeket a Cegléd, akkor eldől a találkozó. Horváth Lilla és Vajda kosaraival már inkább a húszat súrolta a különbség (53-70), amikor utóbbi kipontozódott, a hazaiak pedig mindent egy lapra feltéve egy utolsó rohamba kezdtek. Hadzsovics és főleg Bozóki révén visszajöttek ugyan tízen belülre, de már nyolc pontnál közelebb már nem tudtak férkőzni. A Győr végül egy jó mérkőzésen 74-66-ra győzött az erejét ismét megmutató Cegléd ellen.

Cegléd: Hadzsovics 12/6, Gorjanácz 2, Skorics 21/9, Serbán 3, Bozóki 24/3. Csere: Kobolák, Lengyel, Ruttner, Szabó D. 4, Szepsi 2.

Győr: Radocaj 5/3, Horváth K. 7/3, Takács K. 4/3, Horváth L. 13, Vajda 15/3. Csere: Czirják 6, Wampler 16, Ivanovics 8.

Kipontozódott: Vajda (36. p.)

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus