Kálvária után káprázat - kölcsön mezben

A zaklatott utazás s a csomagok elkeveredése nem volt elég. A szerelések nem érkeztek meg, az első félidőben remeklő Hawkins megsérült a második elején - és az Uniqa Euroleasing Sopron az ellenfelétől kapott kölcsön mezekben legyőzte Madridban a Rivas Ecopolist

Rivas Ecoolis - Uniqa Euroleasing Sopron 60-65 (15-18, 15-19, 12-11, 18-17) 

Nem érkeztek meg a soproni küldöttség tagjainak csomagjai, így a lányok a - ha már idegenben játszottak - a sportszerűen segítségükre siető Rivas azon szerelésében játszhattak, amelyben idegenbeli meccsein játszik. 

Pont nélküli "felvezető" perc után Allison triplájával a Rivas szerzett vezetést. Kezdetben a hazaiaknál volt az előny,de a csapata első 6 pontját Hawkins révén az Uniqa tartani tudta a lépést ellenfelével. Amikor Krnjics is "hozzászólt" a játékhoz, átvette a vezetést az Uniqa. Sőt, Zsovár triplájával a szakasz hajrájában 4-re nőtt az előny, amelyből 3 meg is maradt a negyed végéig. 

A második szakasz Fegyverneky triplájával kezdődött. Casas kosaraira volt válaszuk a soproniaknak, sőt a 14. percben Sztankovics és Fegyverneky duplájával 10 pontosra nőtt a soproni előny. A negyed közepén újra villant Hawkins, Fegyverneky pedig parádézott ebben a  negyedben, s 33-20-ra vezetett ekkor az Uniqa. Utána Krnjics villanásaival tartották előnyüket a soproniak. A félidő vége a Rivas csapatáé volt, egy 6-0-s rohammal 10 ponton belülre kerültek a hazaiak, a Sopron a félidő utolsó 3 és fél percében nem talált a spanyol együttes kosarába. 

Gil duplájával kezdődött a második félidő, tovább faragott hátrányán a Rivas, ráadásul a Sopron addigi legjobbja, Hawkins megsérült. Folytatódott az Uniqa "gólképtelensége", amely összesen 6 perc 14 másodpercig tartott, amikor a 3. negyed 3. percének végén Fegyverneky talált be. Szerencsére a spanyol együttes sem parádézott, a hazaiak is gyengén dobtak. Átlendült a holtponton az Uniqa, amely Licskai triplájával egy 7-0-s futást bemutatva megint ellépett 10 ponttal. Ocete hármasával próbált zárkózni a negyed közepén a Rivas.  A szakasz vége sok hiba mellett Fegyverneky és Casas pontpárbaját hozta, a záró szakasz előtt 6 ponttal vezetett a Sopron. 

Simon kosarára Ocete felelt a záró szakasz elején. Váltva estek a kosarak, Simon és Fegyverneky eredményessége révén tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az alacsony szerkezetben játszó Sopron. A hazaiakat Ocete tartotta versenyben, olyannyira, hogy Krnjics támadó hibája után hármasával 3-ra jöttek föl. Jókor jött a Sopronnak Tetemondová első kosara.  Két és fél perccel a befejezés előtt a sokat rontó Eldebrink villant. Bő egy percre rá Fegyverneky dobott duplát. Bő fél perccel a vége előtt a soproni csapatkapitány kipontozódott. Ocete 15 másodperccel a vége előtt 3-ra hozta föl a Rivas együttesét, majd a gyors hazai szabálytalanság után Simon keze nem remegett meg a büntetőknél. Innen pedig nem volt visszaút. 

Rivas Ecoolis - Uniqa Euroleasing Sopron 60-65 (15-18, 15-19, 12-11, 18-17) 

Rivas: Bermejo, Casas 17/3, Eldebrink 5, Allison 3/3, Nicholls 11. Cs: Gil 7, Ocete 17/9, Quevedo, Gimeno.

Sopron: Fegyverneky 18/6, Simon 6, Zsovár 3/3, Hawkins 12, Krnjics 13. Cs: Ciglar, Faris 4, Licskai 5/3, Sztankovics 2, Tetemondová.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus