Kettős baranyai győzelem

Pécsett és Komlón játszottak egy-egy női bajnokit vasárnap. A nagyobb figyelem a PINKK-Diósgyőr rangadóra irányult, amely két tartalékos élcsapat valóban szoros, izgalmas csatáját hozta - egy extra egyéni teljesítménynek köszönhetően hazai sikerrel. A PEAC sokat szerepeltette fiataljait, vezetett is végig, de a hajárban a magát jól tartó rivális ellen vissza kellett küldeni a pályára csapata legjobbjait Dokics Zseljkónak, hogy biztos legyen a győzelem.

PEAC-Pécs - Ceglédi EKK 73-61 (21-12, 25-21, 11-9, 16-19)

Bozóki Bettina a vendégeknek szerzett vezetést, de duplájára Nevena Jovanovics és Destiny Willams vezérletével 9 ponttal feleltek a hazaiak. A negyed második felében kiegyenlített volt a játék. Ceglédi oldalon szépen megoszlottak a terhek, hazai részről Pap Regina villogott. A második negyed elején N. Jovanovics kosarával 10 pont fölé nőtt a PEAC előnye, majd a folytatásban tartotta ezt a 10 pont körüli előnyét a kupagyőztes, a Ceglédet Serbán Anett próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén a PEAC 29-20 után egy 13-4-es rohammal közel 20 pontosra növelte előnyét. A félidő vége azonban a Ceglédé volt, amely 13 pontra zárkózott fel szünetig.

Dokics Zseljko a második félidőben sokat szerepeltette csapata fiataljait, Raus Vivien triplával hálálta meg a bizalmat, a PEAC pedig tartotta a 15 pont körüli előnyét, a Ceglédet a Serbán - Hadzsovics kettős próbálta versenyben tartani. A záró szakasz elején Bozóki vezérletével a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát a szívós, lelkes Cegléd. Sőt, a szakasz közepén az addig meglehetősen "csendes" Maja Skorics triplájával e lélektani határon belülre került. A hajrára hazai oldalon visszajöttek a sztárok, akik a 14 pont, 14 lepattanós dupla-duplát elérő Williams vezérletével bebiztosították a PEAC győzelmét, amely olyan nagy veszélyben nem forgott, de a Cegléd minden elismerést megérdemel, mert volt tartása, s elérte, hogy a hajrára vissza kelljen küldenie csapata legjobbjait a PEAC-nak.

PEAC: Hurst 12/3, Raksányi 7/3, N. Jovanovics 17/6, Kaposi 2, Williams 14. Cs: Pap R. 12, Szűcs R., 4 Raus 3/3, Orozovics 2, Zólyomi 2.

Cegléd: Hadzsovics 16, Lengyel 4, Gorjanácz 6, Skorics 7/3, Bozóki 11. Cs: Szepsi, Szabó 4, Serbán 11, Kobolák 2.


PINKK Pécsi 424 - Aluinvent DVTK Miskolc 69-64 (14-13, 16-15, 19-13, 20-23)

A spanyol edzők összecsapásán Faulkner a hazaiaknak szerzett vezetést, majd Bálint egyenlítő kosara után Ruják dobott triplát. Küzdelmes játék mellett kevés kosár esett. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, hazai részről egyértelműen Faulkner volt a vezér, a Dubei Debórát nélkülöző Diósgyőr szekerét Sznyicina és Bálint "húzta". A PINKK-nek is voltak hiányzói Key és Putnina személyében. A negyed végén az utolsó szó Faulkner révén a PINKK csapatáé volt.

A második negyedet két fiatal magyar játékosa, Őri Györgyi (dupla) és Sarok Nikolett (tripla) révén 5-0-lal kezdte a bajnok. Utána egy 7-2-es "részhajrával" 1 pontra vissza a Diósgyőr, e kritikus időszakban jól jött Faulkner triplája a hazaiknak, ám a lendületbe jövő borsodiak Coulibaly révén egyenlítettek. A fiatal Sánta triplájával ismét a PINKK jutott előnyhöz. Szünetben 2 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidőt Faulkner triplával, Stewart pedig duplával kezdte, 7 ponttal megugrott a bajnok. Bias büntetőivel, majd Sznyicina triplájával visszaállította a szünetbeli különbséget a Diósgyőr. A szakasz közepén a duplát majd triplát is dobó Sarok vezérletével egy 10-2-es rohamot mutatott be a bajnok, s 10 ponttal ellépett. A negyed végén Szécsi Orsolya és Szabó Petra 6 pontra felhozta a Diósgyőrt, a szakasz Ruják duplájával és 8 pontos PINKK vezetéssel zárult.

A záró negyed pedig 4 vendég ponttal kezdődött, megfelezte hátrányát a Diósgyőr, jól jött a bajnoknak Stewart találata, majd Katona Szidónia triplája. Felpörgött a játék, sűrűn estek a kosarak. A honi női szakág szempontjából örömteli, hogy fiatal magyar játékosok villantak, Szécsi és Horváth Bernadett a vendégektől, hazai részről pedig Katona után Ruják dobott újabb triplát. Futott az eredmény s ellenfele után a Diósgyőr, amely a negyed közepén Coulibaly újabb kosarával 5 pontra közelítette meg vendéglátóját. A kisebb hullámvölgyből a PINKK-et legjobbja, Faulkner próbálta kihúzni büntetőkkel. Újabb magyar pillanatok következtek, Bálint triplájára 4 pontnál Ruják felelt hármassal.

Szécsi duplája után közel másfél percig nem esett kosár, majd Coulibaly értékesített büntetői fokozták az izgalmakat: 3 pontra jött föl a Diósgyőr. Újra Faulkner villant, triplájával megduplázta előnyét a bajnok. Ez sem törte meg a DVTK-t, Bias duplája után Őri egy büntetőt értékesített, majd Sznyicina triplájával egyetlen duplányi távolságra zárkóztak fel a vendégek, akiknek a "kegyelemdöfést" a 25 pontja mellé 8 lepattanót szerző s 7 gólpasszt is kiosztó Faulkner adta meg két büntetővel.

PINKK: Faulkner 25/12, Ruják 13/9, Sarok 8/6, Nagy D 3., Stewart 8. Cs: Őri 4, Katona 5/3, Sánta 3/3.

Diósgyőr: Horváth B. 5, Czank 2, Sznyicina 14/6, Bálint 10/3, Coulibaly 11. Cs: Bias 6, Szécsi 10, Szabó P. 6.

Foto (1), Slide - peacpecs.hu
Foto (2) - pinkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus