Kezd összeérni a PEAC-ot verő Sopron

A bajnok UNIQA Euroleasing Sopron végig vezetve, kiválóan védekezve 66-52-re győzött a Közép-Európa Liga 4. fordulójában a PEAC-Pécs ellen. A soproniaknál Tianna Hawkins 19, Simon Zsófia pedig 16 pontig jutott.

UNIQA Euroleasing Sopron – PEAC-Pécs 66-52 (22-14, 16-6, 15-22, 13-10)

Sopron, Közép-Európa Liga, 4. forduló, vezette: Papp, Makovsky, Németh Cs.

A pécsiek Reid kosarával még 2-1-re vezettek, ám ezt egy meglehetősen hosszú gólcsend követett a PEAC oldaláról. A hazaiak Hawkins ponterősségének köszönhetően 7-2-re vezetett, miközben a túloldalon Williams kapott sportszerűtlen hibát. A fiatal Kiss Virág kosara után viszont megint a Sopron percei következtek: egy 9-2-es szinte szó szerinti rohanás után Zseljko Djokicsnak kellett időt kérnie (18-8). Rendkívül idegesen játszottak a csapatok, a PEAC a rengeteg kihagyott büntető miatt nem tudott közelebb férkőzni, végül Nagy Dóra hármasával nyolccal ment a Sopron (22-14).

A folytatásban előbb Tetemondova dobott egy távoli duplát, majd Orozovics szerzett szép kosarat faulttal együtt (24-18). Ezt követően azonban nem tudott tovább szűkíteni hátrányán a PEAC, sőt Tetemondova hármasa egy nagy soproni rohamot vezetett fel. Fokozatosan lépett el a lendületesen játszó magyar bajnok, olyannyira, hogy a félidőre már a húsz pontos határt súrolta a különbség (38-20).

A nagyszünet után feljebb is kapcsolt egy fokozattal a PEAC. Fűrész távolija és Williams duplája után igyekeztek zárkózni, de utóbbi nagyon korán, már a 23. percben beütötte negyedik faultját. Így aztán összességében őrizték magabiztos előnyüket Fegyvernekyék (46-30). A játékrész vége viszont a pécsieké volt. Orozovics 2+1-e, majd Jovanovics labdaszerzése is ziccere után 52-42-re zárkóztak fel.

Az utolsó negyed előtt így látótávolságba jött a PEAC, de közel 4 percig csupán a remek teljesítményt nyújtó Hawkins tudott betalálni a két csapatból (55-42). A halványan játszó Williams lendületből dobott kosara után megint bejöhetett volna tízen belül a Pécs, de Zsovár könnyű ziccerrel büntetett egy alapvonali bedobás után (59-46). Az egész mérkőzésen jól védekezett Igor Polenek együttese és a végjátékhoz közeledve simán őrizték vezetésüket Simon Zsófiáék, akik ezzel megszerezték második győzelmüket.

 

Sopron: Fegyverneky 10, Weninger V., Zsovár 6, Hawkins 19/3, Krnjics 6. Csere: Simon Zs. 16, Tetemondova 7/3, Sztankovics 2.

PEAC: Reid 8, Fűrész 6/6, Jovanovics 4, Nagy-Bujdosó 13/3, Williams 8. Csere: Kiss V. 2, Orozovics 5, Nagy D. 4/3, Pap, Horváth L.

Kipontozódott: Zsovár (37. perc), Tetemondova (39. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus