Kiélezett végjátékban veszített a PEAC-Pécs

Végig kiélezett mérkőzést játszott a PEAC-Pécs csapata a francia Nantes ellen, ám a végjátékban a vendégek mellé szegődött a szerencse és két utolsó másodperces büntetővel 62-60-ra győztek a Pécs otthonában.

PEAC-Pécs – Nantes Reze 60-62 (17-11, 14-22, 12-15, 17-14)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Európa Kupa, F-csoport, 4. forduló.

A PEAC-Pécs remek formában várhatta a sorozatban szintén 2-1-es mérleggel álló Nantes-ot. A Pécs még nyitófordulóban a francia csapat otthonában 69-64-re kapott ki, így hazai pályán a visszavágás is fűthette Zseljko Djokics együttesét – nem mellékesen a továbbjutás küszöbére is érkezhettek.

Talán a tét miatt is, kicsit kapkodva kezdett a PEAC, így Michel kosaraival 7-2-re a Nantes vezetett. A negyed derekáig csupán két pontnál tartottak a pécsiek, ezt követően viszont a magyar együttes percei következtek. A ponterősen játszó Orozovics 2+1-ével sikerült átvenni a vezetést, sőt a PEAC összességében egy 13-2-es szakasszal kiválóan zárta a negyedet (17-11).

Orozovics ott folytatta, ahol abbahagyta: 11. pontjával tovább nőtt a különbség. Michel szinte egymaga hozta vissza a csapatát, így fej-fej mellett haladtak a felek. A vendégek hosszú idő után Bonnan kosarával került előnybe (29-30) és a félidőben két ponttal vezettek is.

A nagyszünetet követően 5-0-ával nyitott a PEAC, és kis különbséggel, de folyamatosan tartották előnyüket Nagy-Bujdosóék. Sajnos, akárcsak a második negyedet, ezt a játékrészt is a Nantes zárta jobban, 43-40 után a már 23. pontjánál járó Michel vezérletével 43-48-ra alakult az állás.

A záró szakaszban Fűrész triplája fújt riadót, majd a mezőnykosár nélküli Williams büntetőivel már csupán két pont volt a különbség (48-50). A 36. percbe érkezve Arrondóval csinált Fűrész rossz „üzletet”, mert hármas közben ütött oda az irányítónak, aki minden kísérletét a helyére küldte. A magyar játékmester szerencsére rögvest javított, újabb hármasával 51-55-re alakult az állás. Az utolsó két percbe fordulva előbb Jovanovics eladott labdája miatt bosszankodhattunk, de Reid szép tempója tovább hozta a PEAC-ot (55-57). 

Csupán 43 másodperc volt hátra miután egy kiválóan kivédekezett francia támadás után Williams kapart össze egy támadólepattanót és állhatott a büntetővonal mögé. Az amerikai mindkettőt értékesítette – kiegyenlített a Pécs (57-57), ráadásul a vendégek elvesztették legjobbjukat, Michelt. Idegőrlő büntetőzés után már csupán 9 másodperc volt hátra, amikor két pontos hátrányban Reid tört be és bravúros kosarával kiegyenlített (60-60)! 6,3 másodperce maradt a Nantesnek, csaknem labdát szerzett a Pécs, többször is sikerült belekapni a labdába, ám az valahogy Francishoz került, akit 1,3 másodperccel a vége előtt Horváth Lilla faultolt. Mivel az ausztrál mindkét kísérletét bedobta, így eldöntötte a mérkőzést, mert a röpke idő alatt már nem sikerült dobóhelyzetbe kerülnie a baranyaiaknak. Nagyot küzdött a Pécs, de a kiélezett végjátékban a Nantes bizonyult jobbnak.

PEAC-Pécs: Reid 13, Fűrész 10/6, Jovanovics 7/3, Nagy-Bujdosó 12, Williams 6. Csere: Orozovics 12, Nagy D., Kiss V., Horváth L., Pap.

Nantes: Arrondo 5, Aubert 3/3, Michel 23, Amant 5, Bonnan 6. Csere: Francis 12, Stievenard, Andrejeva 8. 

Kipontozódott: Nagy-Bujdosó (40. perc), ill. Michel (40. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus