Kiesett a Győr

Nagyon akarta a győzelmet az Európa Kupában a Győr, de nem sikerült legyőzniük svéd ellenfelüket, így nem jutottak tovább csoportjukból.

CMB Cargo-UNI Győr – Udominate Basket 65-74 (24-16, 7-24, 14-15, 20-19)
Győr, Európa Kupa, F-csoport

Viszonylag egyszerű volt a képlet a Győr számára, hiszen svéd ellenfele ellen ki-ki meccsre készülhetett. Völgyi Péterék 14 ponttal kaptak ki Svédországban, így a továbbjutáshoz ma legalább 15 ponttal kellett megverni az Udominate csapatát, vereség esetén búcsúzik a Győr, míg 15 pontnál kisebb győzelem esetén a záró fordulóban Franciaországban kellene bravúros győzelmet aratniuk.

Mindent egy lapra téve kezdett a Győr. A negyed derekáig még felváltva estek a kosarak, de 8-10 után Vajda tripláját követően kezdett meglépni a magyar csapat. Ivanovics ponterősen kosarazott és hiába kértek időt a vendégek, a negyed végén előbb Takács majd Radocaj büntetőivel 24-16-ra vezetett a Győr.

A folytatásban talán a tét miatt is egyre görcsösebbé vált a hazaiak játéka. A svédek pedig mindezt kiválóan használták ki: a negyedben négy és fél percet kellett várni az első győri pontokra; fájdalom Wampler büntetői egy 13-0-s vendég szakaszt zárt le (26-29). Sajnos a negyed második felében sem tudott ritmust váltani a Győr, a vendégek pedig a tízpontos különbséget is átlépték.

A második félidő kilenc pontos svéd előnnyel kezdődött. A 23. percben Ivanovics triplája után tűnt úgy hosszú idő után, hogy visszahozhatja továbbjutási esélyeit a Győr. Radocaj tempójánál 44-45 állt az eredményjelzőn, de a negyed vége megint a vendégeké volt. Olyannyira, hogy egy 10-1-es szakasszal ismét tízre hízott a különbség (45-55).

Az utolsó negyedet nagyon megnyomták a győriek, óriásit harcolva négy perc alatt ismét eltüntették a különbséget, de nagyon rosszkor jött Vajda ötödik faultja. László kosarával 58-59 volt az állás, ám ennél közelebb már nem tudott férkőzni a Győr, így nem tudott győzni Völgyi Péter csapata és búcsúzott az Európa Kupától.

Győr: Radocaj 13, Ivanovics 14/3, Takács 10, Wampler 9, Vajda 5/3. Csere: Czirják 5, Horváth K. 2, Mansaré, Török Á. 3, László 2, Nagy R. 2.

Udominate: Beronja 7/3, Nordström 14, Zanoni 7, Lukacovicová 21, Pikciute 8. Csere: Kvederaviciute 5/3, Tavic 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus