Kikapott a válogatott Romániától

Pénteken lejátszotta első felkészülési mérkőzését a magyar válogatott Debrecenben, Románia ellen. Farkas Sándor együttese 87-79-es vereséget szenvedett.

A mérkőzésről a wbasket.hu tudósított, íme!

Pavel triplájával és Marginean duplájával indult a találkozó, így gyorsan elléptek 5-0-ra a románok. Az első szakaszban faultok miatt sokat állt a játék, de a lányok magabiztosan értékesítették a büntetőket, így átvette a vezetést a magyar csapat. Az első negyed végén Őri triplájának és Bozóki büntetőjének köszönhetően 21-20-as előnyben voltunk.

A második negyed elején szintén Őri talált be, majd háromszor Sarok volt eredményes. 27-20-nál és 29-22-nél már 7 ponttal járt előrébb a magyar együttes. A legnagyobb differencia ebben a szakaszban 34-24-nél 10 egység volt. A románok a Stoiedin, Pavel, Marginean hármas vezetésével kezdték meg a felzárkózást. Farkas Sándornak időt is kellett kérnie és a félidő hajrájára az előnyünk 1 pontra olvadt.

A 43-42-ről induló harmadik negyedben Vajda triplája után ismét 4-6 egység környékén állandósult a differencia. A játékrész második felére azonban a válogatottunk védekezésben kicsit megingott. Könnyebben alakítottak ki helyzeteket a románok, akik 59-59-nél egyenlítettek is. A harmadik szakasz hajrájában két triplát is értékesített riválisunk, amivel 68-61-es előnybe kerültek.

A záró szakasz elején büntetőkkel 70-69-re sikerült felzárkózni. A végül 23 pontig jutó Horti Dórát nem tudták tartani a románok, a fordítás azonban már nem jött össze. A hajrában ismét a vendégek kerültek fölénybe, az előnyük a 10 pontot is elérte és végül megérdemelt győzelmet arattak.

A román csapat legeredményesebbje a 27 pontos Eli Pavel volt, de Gabriela Marginean is 16 ponttal vette ki a részét a sikerből. Horti ponterős játéka mellett Vajda Anna 15, Honti Kata 13 egységig jutott.

Eredmény
Magyarország - Románia 79–87 (21–20, 22–22, 18–26, 18–19)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus