Kiütéssel megvan a Diósgyőr első győzelme

Megszerezte első győzelmét a női Európa Kupában az Aluinvent DVTK, miután otthon 80-53-ra megverte a portugál Lombos Cascais csapatát.

Aluinvent-DVTK Miskolc – Lombos Cascais 80-53 (19-5, 15-29, 21-8, 25-11)
Miskolc, Generali Aréna, Európa  Kupa, E-csoport, 4. forduló

Utolsó esélyét igyekezett megragadni a sorozatban eddig nyeretlen Diósgyőr, amely az egyetlen eddig győzelmét a miskolciak ellen arató portugál Lombos Cascaist fogadta. A vendégek a Lufthansa sztrájkja miatt csak egy nappal később tudtak útra kelni, így az eredeti időpont helyett csütörtökön rendezték a találkozót.

A magyar csapatban továbbra is hiányzott Romina Ciappina és Dubei Debóra is. Ettől függetlenül álomszerűen kezdte a mérkőzést a Diósgyőr. Bár az első kosarat a vendégek szerezték, de ezt követően 11 miskolci kosárra nem érkezett válasz! Főleg Coulibaly őrzése volt megoldhatatlan feladat a vendégeknek, akik közel 8 percig nem is találtak a gyűrűbe. Az egész negyedben nem szerzett már több mezőnykosarat a portugál csapat, így tetemesnek mondható, 14 pontos különbség alakult ki (19-5).

A második negyed Lloyd két gyors tempójával indult, de Bálint kosara után a 14. percben még mindig 25-11-re vezetett a DVTK. Sajnos innen viszont jókora fordulat következett. Lloyd vetette hátára övéit, miközben támadásban lefagyott a magyar együttes. Hiába kért időt Maikel López, mindössze három perc leforgása alatt 12 pontot ledolgozott hátrányából a Lombos. Teljesen szétesett a Diósgyőr játéka, így a portugálok a 19. percben – ki más, mint – Lloyd büntetőivel a vezetést is átvették (29-31). Bár a félidő előtt visszavette a vezetést a Diósgyőr, de nagyon kellet a nagyszünet, hogy rendezze sorait a magyar együttes.

Az elképesztő végleteket hozó első félidőt követően a fordulást követően is hektikus maradt a meccs. A kezdeti kiegyenlítettebb játékot követően szerencsére a DVTK tudott újítani játékán. Coulibaly továbbra is ponterős volt, már a húsz pontos határt ostromolta, mellette viszont Czank játszott ellenállhatatlanul. A hátvéd pontjaival ismét tíz fölé nőtt a különbség, majd a negyed zárásaként Horváth triplájával 55-42 állt az eredményjelzőn.

Úgy tűnt ezúttal nem akar abba a hibába esni a Diósgyőr, amelybe a második negyedben esett. Ezt olyannyira egyértelműsítették, hogy Szécsi révén a 34. percben már kereken húsz pont volt „közte” (64-44). A portugálokat Lloyd igyekezett életben tartani, de a mérkőzés nagy részében az amerikai hátvéd magára maradt. A DVTK pedig igazi gálaelőadást tartott az utolsó percekben, mindez azt jelentette, hogy egál első félidőt követően 46-19-re megnyerte a második húsz percet. Ezzel már nem nyeretlen az Európa Kupában Maikel López csapata.

Diósgyőr: Bias 4, Czank 16/3, Bálint 7/3, Sznicina 11/3, Coulibaly 22. Csere: Horváth B. 7/3, Szécsi 9, Szabó P. 4, Arad, Sikora.

Lombos: Viana, Lloyd 22, Djassi 11, Baltics 4, Kostourkova. Csere: da Costa 1, Mershon 12/6, Aragao, Guerreiro, Bernardeco 3/3.

Fotó: Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus