Közel harminccal verte a francia másodikat a Sopron

A hajrában megtört a francia Landes ellenállása és "gálázott" az Uniqa a női Európa-kupában

Fölényes győzelmet aratott a Sopron a női Európa-kupában a francia Landes ellen. A nagy különbségű sikerért alaposan meg kellett küzdeniük Igor Polenek tanítványainak, hiszen a záró szakasz elején még 10 pontnál kevesebb volt az Uniqa előnye, de a hajrában megtört a Landes ellenállása s "gálázott" az Uniqa

Uniqa Euroleasing Sopron - Basket Landes 81-54 (21-19, 22-14, 14.13, 24-8)
Sopron, női kosárlabda Európa-kupa mérkőzés 600 néző. V: Biscevic (bosnyák), Velikov (bolgár), Pediev (ukrán)


A szezon során mind a bajnokságban, mind pedig az Európa-kupában veretlen soproni csapat továbbjutóként fogadta a Landes csapatát, amelynek viszont létkérdés volt a győzelem megszerzése a továbbjutás szempontjából. A sikerre persze az Uniqa együttesének is szüksége volt, hogy minél kedvezőbb pozícióból kezdhesse a rájátszást. 

Jó iramban, színvonalas játékkal kezdődött a meccs. Az első percekben sűrűn és váltva estek a kosarak. A Sopronnál megoszlottak a terhek, a francia együttesben a korábbi lett válogatott Basko villogott. A negyed hajrájában Zsovár triplája egy 7-0-s hazai roham kezdetét jelentette. 5 ponttal ellépett a Sopron - kár volt a negyed végén Plagnard triplájáért. 

A második negyed Ciglar kosarával kezdődött, majd a horvát irányító triplát is dobott, sőt a csereként érkező Licskai is villant, 8 ponttal megugrott az Unoqa. A francia együttest  cseh légiósa, a center Stepanova próbálta versenyben tartani. A negyed közepén a franciák edzője időkéréssel megtörte az Uniqa lendületét. Egy 5-0-s rohammal feljött 3-ra a Landes, ám McBride büntetői majd Crvendakics triplája után ismét megnyugtató lett a hazai előny. Sőt, a félidő végén Krnjics kosaraival, büntetőivel ez kerek 10 pontosra nőtt. 

Két gyors francia duplára McBride révén két triplával felelt a Sopron a második félidő elején. Utána Ciglar majd Sztankovics is dobott egy-egy duplát, s e 10-0-s "részhajrával" 16 pontosra nőtt a hazai előny. A negyed második felében "leült" az Uniqa játéka, a Landes a 10 pontos lélektani határ közelébe küzdötte fel magát. 

A záró szakasz első kosarára közel másfél percet kellett várni, s Plagnard találatával hosszú idő után 10 ponton belülre kerültek a vendégek. Közel 2 és fél perc elteltével aztán megszületett a negyed első, s igencsak nyugtató hatású soproni kosara, Sztankovics szerezte. A szakasz közepén Crvendakics két triplát dobott, s ezek végképp megtörték a francia együttes ellenállását. Az ifjú szerb kosaras két távoli találata egy parádés, 22-5-ös hajrá kezdetét jelentette: az utolsó percek soproni örömjátékkal teltek.  
 

Sopron: Ciglar12/6, Hartley 13/3 , McBride 15/9, Crvendakics 12/12, Krjics 14. Cs: Simon 2, Sztankovics 8, Zsovár 3/3, Licskai 2. Edző: Igor Polenek. 

Landes: Guzmann 3, Laborde 6, Basko 8, El Gargati 2, Page 10. Cs: Plagnard 10/6, Stepanova15/3, Barennes, Milapie. Edző: Olivier Lafargue.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus