Közel járt a bravúrhoz a ZTE a Sopron ellen

Három negyeden át megnehezítette az éllovas Sopron dolgát a ZTE NKK, de végül Igor Polenek csapata megőrizte veretlenségét.

ZTE NKK – Uniqa-Euroleasing Sopron 79-89 (20-18, 29-28, 19-22, 11-21)
Zalaegerszeg, 11. forduló, vezette: Söjtöry, Praksch, Gelencsér

A PEAC és a Győr ellen már megmutatta a ZTE, hogy hazai pályán képes meglepetést okozni, ám az egész idényben veretlen Sopron ellen még a korábbiaknál is nagyobb bravúr lett volna Zeléék sikere.

A feldobás után a soproniak ragadták magukhoz a vezetést Kuttor és Hartley pontjaival (4-10). MacKay távolijával ébredtek a hazaiak, majd Nagy triplájával előbb egyenlítettek (12-12), Ambrus kosarával pedig a negyed végén vezettek is (20-18).

A második szakaszban ott folytatta a ZTE, ahol az elsőt abbahagyta: Horváth kosarával hét ponttal is vezettek már, ráadásul Nagy és MacKay is újabb triplákat küldött a helyére (33-26). Úgy tűnt a hazaiak lendületét a Szélesy sportszerűtlen hibája sem töri meg és ugyan Hartley továbbra is a hátán vitte a Sopront, de MacKay harmadik hármasa után 47-38 állt az eredményjelzőn. Amely néhány pillanattal később megadta magát, így percekig állt a játék – tegyük hozzá a rövid pihenő talán jól is jött az egyre paprikásabbá váló meccsen. A 20. percbe fordulva McBride hármasával kiegyenlített a Sopron, de a Hartley elleni sportszerűtlen után hazai előnnyel mehettek pihenőre a felek (49-46).

Aki arra számított, hogy a harmadik negyedben javít védekezésén a Sopron, annak még egy ideig nem lett igaza. A ZTE továbbra is parádésan támadott, egyetlen légiósuk, Samantha MacKay ihletett formában játszott, négy perc alatt újabb 9 pontot termelt, a különbség pedig a tízet súrolta (62-53). Igor Polenek időkérése rendezte valamelyest csapata sorait. Olyannyira, hogy Crvendakics triplája majd McBride kiváló pöcizése már soproni előnyt jelentett (65-66).

Úgy tűnt a záró szakaszra elfáradt a Zalaegerszeg, Sztankovics ziccere után időt is kért Gáll Tamás (68-74). Ciglar technikaija után sem tudtak visszajönni, mivel Ambrust kétszer is lesapkázta Crvendakics. Nem tudott már újítani a ZTE, a túloldalon viszont McBride és Crvendakics is rendre betalált, így pedig egyre csak nőtt a különbség (72-85) és el is dőlt a mérkőzés. A végjátékban még Zsovár maradt lent egy ütközés után a vállát fájlalva. A listavezető ezúttal is megőrizte veretlenségét, de a ZTE három negyeden át jól játszva megszorongatta őket.

ZTE: Nagy D. 17/6, MacKay 18/12, Varga Zs. 4, Zele 9, Horváth Zs. 18.
Csere: Szélesy 11, Ambrus 2, Darida 1. Vezetőedző: Gáll Tamás

Sopron: Ciglar 12, Hartley 22/9, McBride 19/6, Kuttor 9/3, Sztankovics 11.
Csere: Krnjics 4, Crvendakics 10/3, Simon Zs., Weninger, Zsovár 2. Vezetőedző: Igor Polenek

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus