Közel járt a szenzációhoz a Szekszárd Pécsett

Csaknem meglepetést szerzett a jól játszó Szekszárd a PEAC otthonában, ám a végjátékban Natalie Hurst rutinja döntött a pécsiek javára.

PEAC-Pécs – Atomerőmű KSC-Szekszárd 67-61 (15-14, 13-11, 23-26, 16-10)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés. Vezette: Farkas, Radnóti, Kovács

Kiegyenlítetten indult a negyeddöntő első összecsapása, a negyed derekán 7-5 állt az eredményjelzőn és a távolról sokat hibázó pécsiek nem tudtak komoly előnyt kiharcolni. Sőt, a negyed végén Hajdu tripláját követően csupán egyetlen pont volt a távolság (15-14).

Úgy tűnt nehezen találja a ritmust a Raksányi és Tina Jovanovics személyében két kulcsemberét is "padoztató" PEAC. Jól szállt be viszont a meccse Pap Regina, négy pontja után viszont hamar időt kellett kérnie Zseljko Djokicsnak, hiszen Simon ziccerével kiegyenlített a Szekszárd (23-23).

Kiválóan kezdett a nagyszünet után Magyar Gergely csapata, Hajdu újabb távolija után 30-28-nál vezettek is. Nagyon jókor jött pécsi szempontból Hurst első kosara, de a 25. percben Zseljko Djokics így is kénytelen volt pályára küldeni az egyaránt nem 100%-os Raksányit és Tina Jovanovicsot. Ettől függetlenül Studer Zsuzsa kosarával ismét egyenlő volt az állás (35-35). A negyed végén úgy tűnt lélegzetvételnyi előnybe kerül a PEAC, de hét pontos hátrány után sem tört meg a Szekszárd, Boskovics triplája és Scsekics 2+1-e után ismét kiegyenlítettek (51-51)!

Megérezte az Atom, hogy benne van a bravúr lehetősége a levegőben, Boskovics második hármasával a 35. percben visszavették a vezetést. Óriási meglepetésre kiélezett végjáték vette kezdetét, amelyben aztán Hurst vette hátára csapatát, az ausztrál klasszis rutinja pedig végül azt jelentette, hogy - ha a vártnál jóval nehezebben is, de - előnybe került a PEAC-Pécs.

PEAC: HURST 14/6, Raus 3/3, N. Jovanovics 2, Kaposi 5, WILLIAMS 15.
Csere: Kiss 4, Szücs 5/3, Orozovics 9, Pap 4, T. Jovanovics 4, Raksányi 2.

Szekszárd: Studer Á. 4, SCSEKICS 13/3, Theodoreán 6, Mansare 7, Kovalcsik 4.
Csere: Studer Zs. 2, HAJDU 10/6, Sztjepanovics 7, Boskovics 6/6, Simon A. 2.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a PEAC-nak.

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus