Krivacsevics remekelt a fáradt PINKK ellen

A papírformának megfelelően magabiztos, 83-53-as győzelmet aratott a 21 pontig jutó Krivacsevics vezette Kassa a PINKK-Pécs ellen. A baranyaiak alig 22 órával a rózsahegyi Európa Kupa mérkőzés után fáradtan léptek pályára, kulcsembereik közül többen is kevés időt töltöttek a pályán.

Good Angels Kosice – PINKK-Pécsi 424 83-53 (23-10, 21-17, 20-13, 19-13)
Kassa, Közép-Európai Liga, 12. forduló

Alig 22 órával a rózsahegyi Európa Kupa mérkőzés lefújását követően ismét pályára lépett a PINKK-Pécs együttese – ezúttal a Közép-Európai Ligában a Kassa otthonában. A pécsiek – érthetően – nem utaztak haza a sikerrel megvívott mérkőzést követően, hanem maradtak északi szomszédunknál.

Nagy meglepetés nem történt a feldobást követően. A kassai kirakatcsapat igen hamar ellépett, igaz „legalább” Krivacsevics Tijana vezérletével. A fáradt lábakon mozgó PINKK még a 7. percben is csupán öt pontnál járt – a magyar válogatott center egymaga 13-ig jutott a negyedben. A „jó angyalok” már 15 ponttal is mentek, a játékrész végén 23-10-re vezettek.

A folytatásban aztán már több szép pécsi megmozdulást lehetett feljegyezni. Örömteli volt Győri ponterős játéka, a center gyorsan gyűjtögette pontjait, majd Iványi is beszórt egy hármast, 31-20-ra alakítva az állást. Aztán ismét megrázta magát a Kassa, Krivacsevics 17. pontjával 44-25-nél volt az addigi legnagyobb különbség. A félidő zárásaként Adamecz talált be (44-27).

A nagyszünetet követően Kupcikova triplájával húsz fölé kúszott a különbség (51-29). Sok volt a pécsi eladott labda – érződött a fáradtság a magyar együttesen, így a hazaiak fokozatosan tudták növelni előnyüket. Roberto Hernandez minden játékosát pályára küldte és igyekezett elosztani közöttük a játékpercet, a korábban kevesebb lehetőséghez jutók közül Győri, Katona és Adamecz is sok időt töltött a pályán. A negyed végén Mincikova kosaraival visszajött húsz közelébe a PINKK, de a Kassa így is biztosan ment (64-40).

A negyedik játékrészben Balintova hármasával 71-42-re is vezetett a szlovákiai csapat. A közte harmincat Iványi egy triplával és Győri egy pöcizéssel kerülte el, ám a legnagyobb különbség a lefújásra alakult ki Abdi büntetőjével. A PINKK a rózsahegyi remek győzelmet követően a papírformának megfelelően veszített.

Kassa: Bojovics 8/3, Abdi 12, Kupcikova 8/3, Krivacsevics 21, Leucsanka 9. Csere: Hruscakova 2, Mathies 8, Kissova 2, Balintova 7/3, Zietara 4, Janoscikova 2.

PINKK: Iványi 9/9, Adamecz 6, Sinclair 11, Őri, Tomlinson 2. Csere: Győri 11, Mincikova 14/6, Katona, Ajdukovics, Ruják, Sarok.

Kipontozódott: Hruscakova (35. perc), ill. Iványi (40. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus