Krivacsevics vezette győzelemre a Kassát Győrben

Nyerhető meccset veszett el az utóbbi napokban megfogyatkozó Kassa ellen a Győr a női Euroligában. A vendégek kezdtek jobban, s az első negyedtől a mérkőzés egy üldözőversenyre emlékeztetett. A Győr többször is megközelítette 2 vagy 4 pontra a szlovák bajnokot, amely azonban a kritikus pillanatokban mindig újítani tudott. A vendégek a nem teljesen egészségesen is remekül magyar válogatott centerük, a 24 pontig (9/14 dupla, 0/2 tripla, 6/7 büntető) és 8 lepattanóig jutó Krivacsevics Tijana vezérletével, nagyobb tapasztalatuk révén felülkerekedtek a határtalan akarással küzdő, de a kiélezett helyzetekben sokat hibázó győri együttessel szemben

HAT-Agro UNI Győr - Good Angels Kosice 60-67 (12-20, 16-14, 17-15, 15-18)

6-0-lal kezdtek a kassaiak, akiknél  Krivacsevics Tijana is ott volt a kezdő ötösben, s ha már ott volt, az első 10 kassai pontból hatot ő dobott. Hazai részről az első percekben Tinkle ha lehet még a kassai csapat magyar válogatott centerénél is meghatározóbb szerepet töltött be, az első 10 pontból 8 fűződött az amerikai légiós nevéhez. Eredményessége révén 12-10-re jött föl a Győr. A felzárkózás sokat kivett Bencze Tamás játékosaiból, a negyed hazai hibákkal és Bojovics vezetésével egy 8-0-s kassai futással zárult.

Tinkle és Laklóth révén gyorsan megfelezte hátrányát a Győr, ám amikor közel került ellenfeléhez a magyar csapat, ismét új erőre kaptak a kassaiak, s egy 6-0-s futással ismét megléptek. A 14. percben  Krivacsevics megkapta a harmadik személyi hibáját. A sok hibával tarkított, alacsony színvonalú első félidő vége a kassaiak fiatal játékosának, Hruscakovának és Tinkle-nek a dobópárbaját hozta, Laklóth büntetőivel szünetig 6 pontra zárkózott fel a Győr.

Czirják ügyes betörés utáni kosarával kezdődött a második félidő, majd amikor még közelebb kerülhettek volna a hazaiak, jött egy hiba, eladott labda - és egy kassai ziccer. Lényegében e ki nem kényszerített győri hibáknak köszönhetően tudta tartani néhány pontos előnyét az amúgy erőlködő, felállt védelem ellen gyengén kosarazó kassai csapat. A szakasz közepén Semsei triplájával zárkózott fel 5 pontra a Győr, Krivacsevics azonnal felelt egy kosár plusz büntetős akcióval. Semsei elkapta a fonalat, újabb triplát emelt be, a Kassa a magyar csapat számára tarthatatlan magyar válogatott centere. A negyed hajrájában Krivacsevics leült pihenni, Ivanovics triplája, majd Laklóth ügyes, betörésből dobott kosara után 2 pontra zsugorodott a szlovák bajnok előnye. Újra jött egy kis kapkodás, Hruscaková révén 6-tal ismét ellépett a Kassa. A szakasz végén az utolsó szó Laklóth jóvoltából a győri csapaté volt, a befejező negyed előtt 4-gyel "ment" a Kassa.

A záró szakasz elején egy alapvonali bedobásnál a hazaiak csúnyán üresen hagyták Hruscakovát. E könnyed találat egy 6-0-s kassai roha kezdetét jelentette, s a reménykeltő 4 pontból villámgyorsan lett 10. Több, mint 2 és fél perc elteltével Diamant szerezte a negyed első győri kosarát. Utána pedig vagy egy percig támadhattak a kassaiak, kétszer is visszaszerezve a lepattanót a győri palánk alatt, ráadásul az akció végén Krivacsevics kosarat dobott. A szakasz közepén az addig sokat rontó Bojovics is betalált, 12 pont tátongott a felek között.

A második félidőben a győri csapat élére álló Laklóth faragott a hátrányon egy kosár plusz büntetős játékkal, Akciója egy 7-0-s győri részhajrá kezdetét jelentette, ügyes támadásokkal 5 pontra visszaküzdötték magukat a hazaiak. A rohanást egy jó büntetővel Krivacsevics állította meg, Mansaré mindkét büntetőjét bedobta, 2 és fél perccel a vége előtt 4-re zárkóztak fel a győriek. Amikor szoros lett a meccs, a kassaiak rendre Krivacsevicset játszották meg, aki előbb értékesített 2 büntetőt, majd labdát szerzett, kosárra tört, s Tinkle "letaglózta" - sportszerűtlen hibáért.A magyar válogatott center e büntetőket is értékesítette, 1 perccel a vége előtt ismét 8 ponttal vezettek a vendégek.

Azért fájó ez a vereség, mert egyrészt a Győr megnyerte a lepattanóharcot (38-37) és a Kassa pocsékul dobott távolról (1/16), Ugyanakkor ami döntő volt, s jelentős mértékben közrejátszott a győri vereségben az a 21 eladott labda volt - szemben a kassaiak 12 eladott labdájával.

Győr: Semsei 10/6, Ivanovics 3/3, Laklóth 15, Tinkle18, Diamant 4, Cs: Fejes, Czirják 2, Pénzes, Mansaré 6, Koch 2,

Kassa: Bojovics 11, Kissová, Perkins 9/3, Janosciková, Krivacsevics 24. Cs: Hruscaková 14, Bálintová 6, Abdi 3, Zietara,

Bencze Tamás: - Nem érdemeltük meg, hogy nyerjünk. Bár volt tartása a csapatnak, hiszen többször is nagy hátrányból jöttünk vissza, de amikor sikerölt felzárkózni, rendre hibáztunk. A küzdeni tudásért dicséret illeti a lányokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus