Látványos játék, biztos soproni győzelem

Nagy dobópárbajjal kezdődött, s 15 percig élvezetes, fordulatos volt a Sopron-Diósgyőr női rangadó. Az első félidő hajrájában 9 pontos előnyre tett szert a hazai csapat, amely fokozatosan növelve fórját, egy híján 100 pontot szerezve biztosan nyert.

Uniqa Euroleasing Sopron - Aluinvent DVTK Miskolc 99-78 (27-27, 29-20, 19-18, 24-13)

Sopron 700   néző. V: Győrffy, Frányó, Fodor.

Ritkaság egy magyar bajnoki rangadón: a Diósgyőr 4 magyar játékossal kezdett. Bálint Réka duplájára Bria Hartley triplával válaszolt. Az amerikai irányító vezérletével kezdetben a Sopron vezetett, Simon Zsófia triplája után 4 ponttal megugrott. A negyed közepe a Diósgyőré volt, Szécsi Orsolya duplája, majd Bálint triplája után a vendégek vezettek. Élvezetes, látványos volt a játék, sok kosár esett, nem valószínű, hogy csapatuk védekezésével elégedettek voltak az edzők. Krnjics Szara és az újabb triplát szerző Simon jóvoltából ismét a hazaiaknál volt az előny. Krnjicset nem tudták tartani a vendégek, a center 5 perc alatt 11 pontot dobott. A vendégeket elsősorban Bálint próbálta versenyben tartani, s ez olyan jól sikerült a fiatal, válogatott játékosnak, hogy vezérletével a negyed hajrájában visszaszerezte a vezetést csapata. A kosarakban és fordulatokban egyaránt roppant gazdag negyed döntetlennel zárult.

A második 10 percet 6-0-lal kezdte az Uniqa, ám egy Naignouma Coulibaly vezette 11-2-vel a Diósgyőr a negyed közepén fordított. E vendég roham befejező momentuma a sérüléséből felépülő Roperca Ciappina triplája volt. A félidő végén Simon parádézott, a kosárszerzés minden típusát bemutatta, s vezérletével az utolsó 3 percet - amelyben Kayla McBride is elkapta a fonalat - 18-5-re nyerve 9 pontos előnyt szerzett szünetre az Uniqa, a vendégeknél ekkor egyedül Czank Tímea jelentett veszélyt a hazai kosárra.

A második félidőt 8-2-vel kezdte a Sopron, előnye 15 pontra nőtt. Nagyobb volt a küzdelem, kevesebb a kosár, mint az első félidőben, állandósult a hazai csapat 10 és 15 pont közötti vezetése. A vendégek a két triplát is beemelő Tiffany Bias jóvoltából nem szakadtak le nagyon, sőt a negyed hajrájában átmenetileg "látótávolságon", azaz 10 ponton belülre kerültek. A záró szakaszt 10 pontos előnnyel várta a Sopron. A befejező negyedben mutatkozott meg, hogy a vendégek 1 nappal később s idegenben, tehát utazva játszottak hét közben Európa-kupa meccset, mint az MKB Arénában pályára lépő Uniqa. A Sopron 20 pont fölé növelte előnyét, a meccs nagy dobópárbajjal zárult.

Sopron: Hartley 15/6, Simon 22/9, McBride 16/3, Kuttor, Sztankovics 11. Cs: Krnjics 17, Crvendakics 2, Weninger 2, Ciglar 8, Licskai 4, Zsovár 2. Edző: Igor Polenek.

Diósgyőr: Horváth B.7/3, Czank 13/6, Bálint 14/6, Szécsi 2, Coulibaly 17. Cs: Szabó P. 4, Bias 13/9, Ciappina 8/6. Edző: Mikael Lopez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus