Lépéselőnyben a PEAC

Hihetetlen magas színvonalú, fordulatos mérkőzésen a PEAC a végjátékban egy 7-0-s rohammal a maga javára fordította az összesen 21 triplát hozó találkozót.

PEAC-Pécs - Aluinvent DVTK Miskolc 78-74 (22-14, 20-24, 19-24, 27-22)

A Lauber Dezső sportcsarnokot jól ismerő Abby Bishop révén a Diósgyőr szerzett vezetést, ám Raksányi Krisztina triplája egy 9-1-s pécsi roham kezdetét jelentette, miközben a vendégek több labdát is eladtak. A vendégeket Rachel Allison próbálta versenyben tartani, a centereknél pedig szépen gyűltek a személyi hibák, Naignouma Coulibaly és Bishop 2-2 hibával állt. A PEAC a lepattanókat is jobban szedte - a diósgyőri palánk alatt is párat - , s a két Jovanovics, Nevena és Tina vezérletével, több büntetőt értékesítve 14-5-re elhúzott. A folytatásban magára talált a Diósgyőr, Rasheed Rita triplájára építve egy 9-5-ös "részhajrával" 5 pontra feljött, T. Jovanovics pedig 3 személyit gyűjtött be gyorsan. A szakasz Raksányi triplájával és 8 pontos hazai vezetéssel zárult.

A második negyed elején Coulibaly megkapta a harmadik hibáját, N. Jovanovics szép duplájával 10 pontra nőtt a hazai előny. A Diósgyőr Allison vezetésével egy 6-0-s futást bemutatva szorossá tette a meccset. A PEAC-ot időkérés után a zóna ellen Nathalie Hurst triplája lendítette előre. Ez azonban nem törte meg a Diósgyőrt, amelyben Bishop és a triplát dobó Czank Tímea  is megvillant, s 1 pontra felzárkózott. A vendégek kétszer is lemaradtak Hurstről, s az ausztrál ezt két triplával büntette a sarokból, időt is kért Mikael Lopez. A félidő végén az utolsó szó Czanké volt, triplájával 4 pontra jött föl szünetre a vendég együttes.

A második félidő T. Jovanovics duplájával indult, Bishop felelt rá, majd T. Jovanovics megkapta a 4. személyijét. Coulibaly erőre kapott, sorra szerezte a lepattanókat s 2 kosarat is, indításból is betalált, s átvette a vezetést a hatékonyan zónázó Diósgyőr. Hazai időkérés után Hurst dobta át a vendég zónát, majd Kaposi Pálma szerzett szerencsés kosarat, s a bónuszt is értékesítette, ezzel a 6-0-lal ismét lélegzethez jutott a Pécs. "Eleredt a triplaeső", Hurst hármasa után két Czank tripla között Raksányitól is beesett egy hárompontos. Remek, élcsapatokhoz méltó volt a találkozó, Kaposi büntetői után Rasheed is hármassal szólt  a játékhoz. Czank és Hurst szédületes triplapárbajt vívott, utóbbi a negyed végén egy duplát is beemelt, 1 ponttal a Diósgyőr vezetett a záró negyed előtt.

A záró szakasz elején folytatódott a hihetetlen magas színvonalú játék, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Allison és N. Jovanovics "váltottak" triplát. A negyed közepén hosszú "hallgatás" után Bishop szólt hozzá a parádéhoz, de kosarára a négy hibával játszó T. Jovanovics felelt. A hajrában Roperca Ciappina első kosarával ismét fordult a kocka. Raksányi hármasa egy 7-0-s PEAC roham kezdetét jelentette. Destiny Williams bravúros visszapörgetett kosarával, majd N. Jovanovics betörés utáni duplájával 6 ponttal ellépett a PEAC. Bishop felezte meg a DVTK hátrányát triplával. Az izgalmas végjátékban mindkét csapat hibázott, de az a 7-0 a hajrában döntőnek bizonyult, a PEAC érvényesítette a hazai pálya előnyét.

PEAC-Pécs: Hurst 20/15, N. Jovanovics 16/6, Raksányi12/12, Kaposi 5, Williams 12. Cs: T. Jovanovics 10, Szűcs, Orozovics 3, Kiss, Pap.

Diósgyőr: Czank 23/15, Rasheed 6/6, Allison 22/3, Bishop 17/3, Coulibaly 4. Cs: Szécsi, Bálint, Ciappina 2. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus