Magabiztos PEAC-Pécs

Fantasztikus kezdést követően végig vezetve, sima győzelemmel távozott a Pöstyén otthonából a PEAC-Pécs együttese. A Közép-európai Ligában a 23 pontos Williams vezette pécsiek 76-61-re győztek.

Pieš’anské Cajky – PEAC-PÉCS 61-76 (11-25, 12-13, 14-22, 24-16)

Pöstyén, Közép-európai Liga, 2. forduló

Alig indult a szezon a PEAC máris belecsapott a mérkőzések sűrűjébe, hiszen a keddi kassai fellépés után másnap már Pöstyénben léptek pályára. Kassán súlyos vereségbe futott bele Zseljko Djokics csapata, a hosszú utazás és a furcsa játékvezetői felfogás sem segítette a baranyaiakat, ennek ellenére szorosabb összecsapást vártak a szurkolók a még mindig tartalékos Kassa ellen. Szerdán viszont ott volt a lehetőség a javításra a Pöstyén otthonában.

Összehasonlíthatatlanul jobban is kezdett a PEAC! A nyitó percet és 2-2-es állást követően 14-0-ás szakaszt repesztettek a pécsiek. Főleg Williams volt tarthatatlan a hazaiak számára, de az amerikai center ponterőssége mellett leginkább a védekezése volt kiváló a Pécsnek. Krc-Turbova csak büntetőkkel tudta megtörni a Pöstyén hosszú gólcsendjét. A negyed végére valamelyest magához tértek a hazaiak, de a palánkok alatt óriási fölényben lévő PEAC így is 25-11-re vezetett.

A második negyed elején hamar tíz pont közelébe ért a Pöstyén, sőt Bartonova révén 21-31-et is mutatott az eredményjelző. Ám még mielőtt nagyobb lett volna a baj ismét riadót fújtak a pécsiek, Reid és Williams is betalált és végül Horváth Lilla büntetőjével ezt a negyedet is megnyerve 38-23-ra vezetettek.

A fordulást követően szerencsére megőrizte lendületét a PEAC. Williams továbbra is megoldhatatlan feladatot jelentetett a hazaiaknak, a center már a 23. percben 18 pontnál járt és mivel Reid is remekelt, hamar húsz fölé nőtt a különbség (25-50). Biztosan tartotta tetemes előnyét a remekül játszó baranyai alakulat.

A záró szakasznak 23 pontos pécsi előnnyel vágtak neki a felek. A Pöstyén mindent egy lapra feltéve próbált közelíteni, Fabianova negyedik távolijával 66-49-re zárkóztak. A kedélyeket azonban Williams hűtötte, szinte megkoronázva teljesítményét egy triplát is értékesített. A negyed derekán főleg büntetőkkel faragott hátrányából a Pöstyén (55-69), de a PEAC sikerét nem veszélyeztették. Zseljko Djokics csapata végig vezetve, könnyedén győzve szerezte meg második győzelmét a sorozatban.

 

Pöstyén: Bartonova 8, Fabianova 12/12, Palenikova 14/6, Stehlikova, Krc-Turbova 10. Csere: Zentkova, Pilatova 3/3, Stehlikova 10, Dudasova 2.

PEAC-Pécs: Reid 17/3, Fűrész 2, Horváth L. 8, Nagy-Bujdosó 6, Williams 23/3. Csere: Pap 6, Jovanovics 8/3, Orozovics 6, Kiss V.

Kipontozódott: Reid (40. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus