Magabiztos Sopron-siker a bajnok otthonában

Végig vezetve, s a kiélezett helyzetekben rendre jó döntéseket választva, koncentrált, jó játékkal váratlan(ul magabiztos) győzelmet aratott a Sopron a női Európa-kupa nyitányán a PINKK otthonában

PINKK Pécsi 424 - Uniqa Euroleasing Sopron 64-81 (17-24, 19-17, 18-20, 10-20)

Alexandra Crvendakics hamar "beköszönt" egy triplával a bajnoknak, majd Kayla McBride is betalált. A hazaiak első kosarát közel 2 perc elteltével Ashley Key szerezte. A PINKK Jamierra Faulkner vezérletével "tapadt" a Sopronra. A negyed közepén Ciglar Iva triplája, majd McBride kosár plusz büntetős akciója után 7 ponttal megugrottak a vendégek, majd megtorpantak. A bajnok egy 7-0-s rohammal légiósai révén ledolgozta hátrányát, ám ahogy egyenlítettek, újított s Krnjics Szara 3 duplájára alapozva 7 pontos előnnyel zárta az első szakaszt a Sopron.

A második negyed elején lendületben maradt a Sopron, s egy újabb 4-0-lal 10 pont fölé nőtt előnye. Key és Azania Stewart révén visszajött 7 pontra a PINKK, ám ekkor Simon Zsófia dobott hármast, s a félidő hajrájában az ő és Crvendakics kosaraival tartani tudta 10 pont körüli előnyét a Sopron. A félidő hajrájában megtört a vendégek lendülete, Key vezérletével egy 9-0-s rohammal feljött a bajnok. Szünetben 5 ponttal vezettek a vendégek.

A második félidő elején váltva estek a kosarak, Putnina triplájával 2 pontra jött föl a PINKK. Minimális előnnyel, de továbbra is a Sopron vezetett. A 28. percben Aija Putnina kosarával kiegyenlítettek a vendéglátók, ám ekkor jött a Sopron két amerikai légiósa: McBride két triplája között egy Bria Hartley dupla, s e 8-0-s rohammal ismét "lélegzethez jutott" a Sopron, amely 7 ponttal vezetett a záró etap előtt.

Ez Hartley duplájával kezdődött, Őri triplával próbálta életben tartani a hazai reményeket. A végére belelendülő Hartley viszont kosár plusz büntetős akcióval verte vissza a bajnok ezen felzárkózási kísérletét. Tartotta 8-10 pontos előnyét az Uniqa. A PINKK kapkodott, a higgadtan, pontosan játszó Sopron pedig a záró szakasz közepén egy 8-0-s futással 15 pontosra hizlalta előnyét, s innen már nem volt visszaút, a higgadtan, egységesen játszó, s a kritikus helyzetekben rendre újítani tudó Sopron végig vezetve megérdemelten nyert a bajnok PINKK otthonában.

PINKK: Faulkner 15, Key 19/9, Ruják 5/3, Őri 3/3, Stewart 11.. Cs: Putnina 9/3, Adamecz 2, Nagy D.Edző: Roberto Hernandez.

Sopron: Ciglar 9/3, Hartley 12 , McBride 22/9, Crvendakics 15/6, Krnjics 11. Cs: Simon 6/3, Sztankovics 4, Licskai 2, Zsovár.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus