Magyar rangadó Komlón: PINKK-Diósgyőr

Mivel a hét végén a horvát bajnok Novi Zagreb csapata a szabadnapos, "hamisítatlan" magyar-szlovák fordulóra kerül sor a Közép-Európai Ligában. Lesz két-két országon belüli "belharc" és egy nemzetközi összecsapás.

Ma két szlovák párharcot rendeznek. Érdekesnek ígérkezik az eddig nyeretlen Rózsahegy mérkőzése az Igló ellen. A Közép-Európai Liga erősségére jellemző, hogy ezen az összecsapáson szerezheti meg első győzelmét az Európa-kupa tavalyi elődöntőse. A másik szlovák derbi is érdekes lehet ha...

Ha a meglehetősen kétarcú Somorja azt az arcát mutatja Kassán, a sorozatot hibátlan mérleggel vezető Good Angels otthonában, amellyel nyerni tudott Diósgyőrben, s amellyel közel 30 ponttal "oktatta" a magyar bajnok Sopront. Ha viszont úgy játszanak a somorjaiak, mint amikor saját pályájukon kikaptak az Iglótól, nagy verésbe futhatnak bele.

Mindhárom magyarországi mérkőzést vasárnap rendezik, köztük egy igazi vérbeli rangadónak ígérkező találkozót.

Uniqa Euroleasing Sopron (6., 2-2) - Piestanské Cajkí (9., 2-3)  (vasárnap 16 óra)

Ideális ellenfélnek tűnik a magyar bajnok és kupagyőztes soproni csapat számára a pöstyéni alakulat - amely legutóbb odahaza kapott ki simán a kassai együttestől, Zágrábban pedig 43 pont különbségű vereséget szenvedett - ahhoz, hogy talpra álljon a Somorján kapott hatalmas pofon után.  Figyelmeztető lehet viszont, hogy a pöstyéniek - igaz saját pályájukon - a Diósgyőrt már "elkapták"...S a Diósgyőrt legyőzte korábban az a Somorja is, - igaz Miskolcon - amely hét közben átgázolt a soproniakon...


Ceglédi EKK (11-, 0-4) - PEAC-Pécs (3., 3-2)  (vasárnap 18 óra)

Nagy kérdés, vajon a két center, Daliborka Vilipics és az amerikai Daphnee Elnora Frieson rendelkezésére áll-e ma a ceglédi csapat lengyel szakvezetőjének, Arkadiusz Konieckinek. Amennyiben igen, talán egy jó, aránylag szoros meccsre esélye lehet a ceglédi kiscsapatnak, de az összecsapás toronymagas esélyese a PEAC-Pécs. Még ha a két középjátékos játszik is, nagy meglepetés lenne, ha mondjuk csak 10 ponton belüli különbséggel tudna nyerni a PEAC. Ugyanakkor ne feledjük, az előző szezonban egyszer a Cegléd Pécsett is nyerni tudott...Igaz, az egy másik Cegléd és egy másik PEAC volt.

PINKK Pécsi 424 (4., 3-2) - Aluinvent DVTK Miskolc (5., 2-2) (vasárnap 18 óra)

Minden bizonnyal jól jött a szabadnap, ha úgy tetszik, a szabad hétvége a két legutóbbi meccsét meglepetésre elveszítő diósgyőri csapatnak. A sorozatot a Rózsahegy magabiztos legyőzésével kezdő, majd Cegléden is fölényesen diadalmaskodó miskolci csapatnál mintha megtört volna a lendület, hiszen azok után, ahogy kezdtek, nem nagyon gondolta volna bárki is, hogy kikapnak előbb saját pályájukon a Somorjától, majd Pöstyénben - márpedig ez történt. A PINKK csapatánál úgy tűnik, minden rendben, egyenesben van, kérdés, a hétközi zágrábi összecsapás - amelyen egyébként tisztességesen helytállt a társaság - mennyit vett ki Iványi Dalmáékból. Amennyiben Peresztegi Nagy Ákosnak a héten sikerült rendezni a sorokat csapatánál, akkor egy igen-igen jó meccset, egy kemény, küzdelmes, mégis színvonalas magyar rangadót láthat majd a várhatóan szép számú közönség Komlón.

A női NB I-ben ma délután, 17 órától fővárosi ütközetre kerül sor, összecsap a két szomszédvár csapata, a Vasas és az - nehéz átállni a BSE után - MTK. A pályaválasztó egy önbizalom növelő idegenbeli bravúr, egy szekszárdi diadal után fogadhatja Pasaréten a városmajoriakat. Érdekes, küzdelmes debire van kilátás. Holnap este, 18 órátótól a Szekszárd saját pályáján az eddig veretlen ZTE ellen próbálja feledtetni szurkolóival a Vasas elleni hazai vereséget.

 

Fotó és Slide - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus