Már a Szekszárd sem nyeretlen

Megszerezte első győzelmét az Atomerőmű KSC-Szekszárd a női bajnokságban, miután fordulatos mérkőzésen 80-75-re legyőzte a Ceglédet. 

Atomerőmű KSC-Szekszárd – Ceglédi EKK 80-75 (20-13, 13-22, 22-26, 25-14)
Szekszárd, női NBI, 5. forduló vezette: Söjtöry, Horváth A., Török Z.

Első győzelmére készült a Szekszárd, amely azt a Ceglédet fogadta, amely éppen az elmúlt fordulóban aratta első sikerét. A hazaiaknál továbbra sem tudott pályára lépni a térdműtét után lábadozó Konyakina és Studer Zsuzsa, valamint Boskovics és Fejes sem. A túloldalon viszont Cziczás László számíthatott Bozókira.

Kiválóan kezdett a Szekszárd, Scsekics és Kovalcsik ponterősségével rövid idő alatt tíz pontos előnyre tettek szert. 16-6-os állás után kezdett ébredni a Cegléd, de a második negyed első perceiben is tartotta előnyét a KSC. Aztán a játékrész derekán fordult a játék képe. Hadzsovics triplájával előbb egy pontra zárkózott a CEKK, majd Szabó faultos kosarával már 29-25-re is vezettek és a nagyszünetben is előrébb tartottak a vendégek.

A térfélcserét követően sem alakult ki nagy különbség, miközben azért néhány ponttal Ruttnerék vezettek. A negyed második felében hazai részről Scsekics, a vendégeknél pedig Skorics vitte a prímet, ennek következtében nem sokat változott a játék képe (55-61).

A záró negyedet Studer Ágnes triplája nyitotta, majd 62-61-nél rövid időre ismét a Szekszárdnál volt az előny. Ugyan Hadzsovics hármasa még egyszer újfent ceglédi vezetést eredményezett, de a 37. percbe érkezve Theodorán távolija után már a lefújásig a tolnaiak örülhettek. Magyar Gergely együttesének első sikerét Scsekics biztosította büntetőkkel.

Szekszárd: Scsekics 26/3, Studer Á. 9/3, Theodorán 8/6, Kovalcsik 16, Sztjepanovics 13. Csere: Simon A. 3, Hajdu 2, Tamis 3/3, Lénárt.

Cegléd: Hadzsovics 20/6, Gorjanácz, Skorics 18/3, Serbán, Bozóki 13. Csere: Szabó D. 12/3, Lengyel, Ruttner 6, Szepsi 4, Kobolák 2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus