Másodszorra sem bírtunk a horvátokkal

Kedd után lejátszotta második edzőmeccsét Horvátországban a magyar női kosárlabda válogatott. A mieink ezúttal szoros első félidő után a vártnál simábban kikaptak.

 


Horvátország - Magyarország 81-61 (14-12, 15-11, 29-19, 23-19)

Magyarország legjobb dobói: Vajda 14/9, Czank 11/9, Horti 10.

Farkas Sándor szövetségi kapitány: Ez volt sorozatban – egy nap pihenővel, utazással kiegészítve – az ötödik meccsünk, így nem meglepő, hogy most már nagyon komolyan kiütköztek a kondicionális problémák, különösen centerposzton, ahol keveset tudtam ma rotálni, és mivel az ellenfélnél három-négy center is két méter fölött volt, ez eléggé rányomta a bélyegét a meccsre. 45-25-re meg is nyerték a lepattanócsatát. Amíg bírtuk erővel, addig jól tartottuk magunkat, de nem tudunk olyan százalékkal dobni, mint ezek a csapatok, akik a hétvégén már EB-selejtezőt játszanak.

Ma már dobtunk nyolc hármast, viszont a ketteseket csak 35 %-kal tudtuk értékesíteni, míg az ellenfél 52 %-kal. Igaz 56-szor dobtak rá, tehát alapvetően jól védekeztünk, csak sok könnyű kosarat engedtünk a horvátoknak, főleg a második szándékból. Egészen egyértelmű helyzeteket is kihagytunk, és visszatérő probléma, hogy a visszarenedezésünkkel gond van. Ahogy tegnap is, ma is elfáradtunk a 3. negyed környékére. Ha pozitívumot akarok keresni, akkor az mindenképpen az, hogy ez a horvát válogatott tavaly Körmenden jóval nagyobb verést mért ránk. Mindkét csapatban játszott mind a 12 játékos, nyilván egy élet-halál mérkőzésen ennyi ember nem lép pályára.

A csapat a hazautazás után már Pasaréten edz.

Fotó, forrás: mkosz.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus