Megint egyenlített a PINKK – pénteken döntés

Otthonában ismét végig vezetve magabiztosan győzött a PINKK-Pécsi 424 a PEAC-Pécs ellen a női finálé 4. mérkőzésén. Iványiék három negyeden át mindössze 20 pontot engedélyezték a vendégeknek és végül 52-38-ra nyertek. Pénteken így mindent eldöntő 5. mérkőzésre kerül sor!

PINKK-Pécsi 424 – PEAC-Pécs 52-38 (13-7, 16-6, 11-7, 12-18)
Komló, döntő, 4. mérkőzés, vezette: Pálla Z., Cziffra Cs., Hegedűs T.

A vendégek bajnokavatásra, míg a hazaiak ennek elhalasztására készültek Komlón a döntő 4. összecsapását. Amelyet kisebb nyilatkozatháború előzött meg, Roberto Hernandez a játékvezetőket kritizálta, míg a JB emiatt fegyelmi eljárást kezdeményezett a PINKK spanyol trénere ellen.

Nem valószínű, hogy emiatt, sokkal inkább a tét terhe miatt szinte bakiparádéval kezdődött a meccs. Kihagyott ziccerek, eladott labdák sora, ideges játék jellemezte az első perceket, mindez eredményezte a több mint négy és fél perc utáni 0-0-t az eredményjelzőn… Tulajdonképpen nyugodtan írhatjuk, hogy ki más, mint Iványi Dalma törte meg ezt a még női mérkőzésen is ritkán látható gólcsendet. Miután azért a PINKK lassan kezdett magához térni, a PEAC pedig továbbra sem talált be, így 6-0-nál időt is kért Zseljko Djokics. Bishop 6 és fél perc után szerezte az első PEAC-kosarat, majd Reid triplájával vezettek is. A negyed aztán Kennedy pillanataival zárult, az amerikai egy hármassal 13-7-re alakította az eredményt. Tíz perc után főleg a szerzett labdákban volt óriási különbség, ezt 7-0-ra „hozta” a PINKK.

A harmadik meccsen remekül játszó Pascua szép centerkosara, majd Ruják triplája után kezdett ellépni a PINKK. Továbbra is pocsékul támadott a PEAC, egész egyszerűen képtelenek voltak mezőnyből a gyűrűbe találni, 15 perc elteltével csupán 8 pontig jutottak – 3/21-es mezőnymutatóval. A PINKK remek védekezése mellett támadásban annyit mindig hozzátett, hogy lassan, de igen magabiztosan nőtt az előnyük. Kennedy triplája után Tomlinson kétszer is faulttal együtt talált be, a 17. percben 28-9-nél még mindig nem született mezőnykosár a vendégektől. Erre hihetetlen módon, de 32 másodperccel a nagyszünet előtt került sor, Bishop kosara után a félidőben 29-13-ra vezettek a hazaiak.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, egymás hibáiból sem éltek a felek, öt perc telt el úgy, hogy csupán egy-egy duplát lehetett feljegyezni. Mindez persze azt jelentette, hogy érdemben nem tudott zárkózni a PEAC. A 27. percben Kublina büntetői után 31-19-ig tudtak valamelyest közelíteni, de a továbbra is nagyon gyengén dobtak, Kováts Nóra pedig egy triplával kereken húszra növelte 30 perc elteltével a PINKK vezetését (40-20).

A záró negyedet is a hazaiak kezdték jobban, Ruják a sarokból dobott tempója után először nőtt húsz fölé a különbség, de aláfordult bokája miatt le kellett cserélni. Azért ez a találkozó sem múlt el technikai hiba nélkül, ismét Tomlinson kapta. Bishop próbálta leginkább vinni a hátán a csapatát, mindez arra volt elegendő, hogy húszon belülre hozta a PEAC-ot. A végén már a vendégeknél jöttek a fiatalok

PINKK: Kennedy 10/6, Holt, Sarok 2, Őri, Tomlinson 6. Csere: Pascua 5, Iványi 9, Győri 5, Ruják 5/3, Kováts N. 10/3, Katona. Vezetőedző: Roberto Hernandez. Edző: Szentendrei Áron

PEAC: Reid 5/3, Raksányi 4, Jovanovics 1, Nagy-Bujdosó 5, Bishop 9. Csere: Fűrész 3/3, Kublina 3, Orozovics 2, Nagy D. 4, Pap, Szűcs 2, Raus. Vezetőedző: Zseljko Djokics. Edző: Imreh Ajtony

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus