Megint kikapott az Európa Kupában a Diósgyőr

Ismét rosszul kezdett és végül hazai pályán 69-59-re kikapott az Aluinvent DVTK-Miskolc a női Európa Kupában a francia Carolo Baskettől.

Aluinvent DVTK Miskolc – Flammes Carolo Basket 59-69 (12-23, 12-16, 16-17, 19-13)
Miskolc, Generali Aréna, Európa Kupa, E-csoport

Rendkívül fontos összecsapásra készült a Diósgyőr, amely az Európa Kupában a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen a francia Carolo Basket csapatát fogadta. Czank Tímeáék eddig mindkét mérkőzésüket elvesztették a sorozatban, míg francia ellenfelük 1-1-es mérleggel várhatta a találkozót. Nehezítette Maikel López vezetőedző dolgát, hogy a hosszú ideje maródi Ciappina mellett az orrcsonttörést szenvedő Dubeire sem számíthatott.

Igen álmosan kezdett a DVTK, nem úgy a vendégek, akik a 4. percre már három triplát is elsüllyesztettek (3-9). Bálint hármasánál úgy tűnt, hogy végre megkezdi a zárkózást a magyar csapat, de támadásban továbbra sem sikerült megtalálni a ritmust. Főleg Sznicina játszott formán kívül, a fehérorosz leginkább csak célzott, de nem talált. Hiába kért időt Maikel López, a vendégek 23-12-re megléptek.

Eleinte folytatásban sem nagyon változott a játék képe, aztán 13 pontos hátrány után megélénkült végre a Diósgyőr játéka és Szécsi Orsolya vezetésével egy 8-0-ás szakasszal sikerült zárkózni. A menetrendszerű francia időkérés után rögvest újabb tripla következett a túloldalon, de Bias lendületes játékával 24-28-ig jött fel a DVTK. A szünet előtti percek viszont megint a Caroloé voltak, olyannyira, hogy egy több mint 4 (!) perces diósgyőri gólcsend miatt 24-39-cel zárult a félidő.

A nagyszünet után ugyan megszületett Sznicina első kosara is, de a magasbedobó ezt követően is igen öncélúan játszott, ami a kezébe akadt azt rádobta. A túloldalon viszont sokkal jobban járt a labda, Bouderra okosan irányította övéit, Rad pedig továbbra is ponterősen játszott (32-47). Nagyon kellett Maikel López időkérése, amely rövid ideig rendezte a sorokat, Coulibalyhoz eljutott a labda és pontokra is váltotta a palánk alatt (38-47). Fájdalom, a záró perceket megint elpuskázta a DVTK, Cata-Chitiga pontjaival pedig még növelt is félidei előnyét a Carolo (40-56).

A záró negyed elején ismét megvoltak a helyzetek a Diósgyőr előtt, de a könnyűnek tűnő lehetőségeket is rendre kimaradtak. Így hiába javult fel jelentősen a hazai védekezés, a hátrányon nem nagyon sikerült szűkíteni. Egy perccel a vége előtt még bejöhetett volna tízen belülre a DVTK, de Bias ziccerben lépés hibát vétett, így hiába jött két távoli Bálinttól, a franciák büntetőkkel biztosították győzelmüket. A Diósgyőr harmadik vereségével gyakorlatilag lemondhat a csoportból való továbbjutásról.

Diósgyőr: Bias 9/3, CZANK 8, Bálint 13/9, Sznicina 8/3, COULIBALY 13. Csere: Horváth B. 2, Szécsi 6, Szabó P.

Carolo Basket: BOUDERRA 15/6, Sene 4, RAD 18/6, Anderson 7/3, Sanni 4. Csere: CATA-CHITIGA 13, Gandega 4, Curculosse 2, Samson, Minte 2.

Fotó: Szabó Gábor (dvtk.eu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus