Megizzadt a veretlen Sopron a tartalékos bajnok ellen

A Sopron a negyedik mérkőzését is megnyerte az Európa-kupában - most a magyar bajnoki címvédő PINKK ellen -, és továbbjutott.

Uniqa Euroleasing Sopron - PINKK Pécsi 424   65-59 (25-13, 12-13, 10-22, 18-11)

Sopron, női kosárlabda Európa-kupa mérkőzés, 500 néző.
V: Mazzoni (olasz), Clivaz (svájci), Difallah (francia)

Az első perc s a támadóidő végén Ciglar triplájával szerzett vezetést a Sopron. Faulkner betörésből felelt, majd Putnina középtávoli találata után a bajnoknál volt az előny. A vendégek váltogatták védekezésüket, s ez meg is zavarta a Sopront. A 3. perc végén az eleve tartalékos, a beteg Őrit és a sérült Key-t is nélkülöző PINKK-nél Putnina bokasérülést szenvedett. Ez a vendégeknél okozott törést, jó ideig állt 3-4 a táblán. A negyed közepén felpörögtek az események, Crvendakics triplája egy 7-2-es soproni roham kezdetét jelentette. Roberto Hernandez időkérése után ugyan a PINKK egy ideig nem tudott a kosárba találni, de a soproni lendület is megtört. A vendégeket az igen fiatal, U17-es vb-bronzérmes Nagy Dorottya próbálta ügyes kosarakkal versenyben tartani. A szakasz hajrájában Faulknernek kaptak a szemébe, ő is leült. A negyed végén "beindult" a Sopron két amerikai légiósa, két McBride tripla között beesett egy hármas Hartley-tól is. A szakasz utolsó 3 és fél percét 13-3-ra hozta, így a negyed végére megnyugtató előnyt szerzett a Sopron.

A második szakasz elején látványos akciókat vezetve növelte előnyét a Sopron, a jórészt magyar fiatalokkal játszó PINKK-től egy-egy ügyes villanásra futotta. A  szakasz közepén felbátorodtak a vendégek, hazai oldalon pedig csökkent a koncentráció. Egy 6-2-es "részhajrával" a 10 pontos határ közelébe küzdötte fel magát a vendégcsapat, Polenek időt kért. A szakasz közepén Faulkner visszatérhetett, Ruják Nóra kosarával pedig tovább csökkent a soproni előny. A hosszú hazai kosárcsendnek rendezetlen védelem ellen McBride vetett véget. A félidő vége roppant alacsony színvonalú játékot hozott, egymás hibáiból éltek a csapatok. A negyed Ruják Nóra - akinek Sopronban kosarazó fivérei a lelátón nézték a meccset - kosarával, s a félidő végére nagyon "leülő" Sopron 11 pontos vezetésével zárult.

McBride jókora "homályával" indult a második félidő, majd Stewart kosarával 10 ponton belülre kerültek a vendégek. A vendégek angol centere ezt követően két soproni dobást is blokkolt, majd Nagy is ügyes kosárral vétette magát észre, miközben a soproni csapat görcsösen erőlködött, kapkodott. Stewart újabb kosara egy 6-0-s PINKK rohamot jelentett a második félidő elején. Ez és több mint 4 perc után McBride távoli duplájával szerezte első pontjait az Uniqa a szünet után. A szakasz közepén Faulkner villanásaival, s Nagy újabb ügyes kosarával 1 pontra zárkóztak fel a vendégek. Ezt követően talált be a támadóidő utolsó pillanatában Hartley. Faulknert azonban nem lehetett megállítani, egy büntetője, majd egy triplája után a vendégek vezettek. A szakasz végén Hartley és Faulkner dobópárbaját láthatta a nem túl népes közönség, Stewart kosarával a PINKK várhatta előnnyel a záró 10 percet.

Ennek elején a soproni nevelésű Katona Szidóna villanásaival növeli is tudta előnyét a PINKK, a Sopronon sokat lökött Ciglarnak a támadóidő utolsó pillanatában dobott triplája. A Sopron az érezhetően fáradó PINKK ellen Hartley betörése után vette át a vezetést, majd Zsovár is betalált, miközben a létszámhátránya miatt kevésbé "forgatható" bajnokcsapat játékosai több labdát is eladtak. Faulkner kosár plusz büntetős akciójával azonban egyenlített a PINKK. A 38. perc elején McBride emelt be egy NBA-szinten is három pontot érő triplát. Bő másfél perccel a befejezés előtt az óriásit küzdő Stewart (13 pont, 20 lepattanó) kipontozódott. Előbb Krnjics, majd a túloldalon Sarok rontott büntetőket. Aztán Krnjics értékesített kettőt, majd Hartley betörés után szerzett kosara után már nem volt visszaút, a végén Sarok triplája már nem osztott, nem szorzott.

Sopron: Ciglar 14/6, Hartley 15/3, McBride 13/9, Crvendakics 5/3, Krnjics 6. Cs: Simon 2, Licskai, Zsovár 2, Sztankovics 8  Edző: Igor Polenek.

PINKK: Faulkner 14/6, Ruják 6, Sarok 8/6, Putnina 2, Stewart 13. Cs: Nagy D. 8, Sánta, Katona 8/3. Edző: Roberto Hernandez.

Igor Polenek: - Örülök a győzelemnek és a csoportból való továbbjutásnak. Jól kezdtünk, és tizenhárom percig nem volt semmi probléma. Utána, talán látva, hogy az eleve hiányzókkal érkező ellenféltől újabb játékosok sérültek meg, azt hittük már könnyen megvan a győzelem. A PINKK azonban remekül küzdött, feljavult, de a végén szerencsére megértették a lányok, hogy több kell a győzelemhez, amelyet a végén a védekezésünknek köszönhettünk.

Roberto Hernandez: - Nagyon sok nehézséggel küzdöttünk, nemcsak a sérülések miatt, teremgondjaink és egyéb problémáink is voltak. A meccset úgy lépésről lépésre öt perces szakaszokkal próbáltuk felépíteni, de újabb játékosaink estek ki. Ennek ellenére a második és a harmadik negyedben jól játszottunk, és rövid időre vezettünk is. A végén két-három igen távoli, a támadóidő utolsó pillanataiban kapott tripla miatt kaptunk ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus