Megnyerte az andorrai Eb-selejtezőt a női 3x3 válogatott

A magyar női 3X3 válogatott a Svájc elleni döntőben (is) végig vezetve győzött 16-14-re, így megnyerte az andorrai Eb-selejtező sorozatot.

Magyarország - Svájc 16-14

Bozóki Bettina büntetőjével kezdődött a pontgyártás fél perc után, majd Medgyessy Dóra távoli egypontossal növelte az előnyt még az első percben. Bozóki kapott nagy passzt, és értékesítette a ziccert, Svájc pedig egy lefordulásos tempóval szépített. A harmadik perc elején a svájciak még közelebb lopóztak, de Süle Krisztina nehéz helyzetből dobott pontot a negyedik perc elején (4-2). Medgyessy még ebben a minutumban dobott egy kettest, majd a büntetővonalról szórt be egy tempót fél perccel később. A meccs felénél a svájciak egy ziccerrel feljebb jöttek, így 7-3-ra vezettünk ekkor. Egy svájci ziccerre Bozóki felelt a palánk alól. Medgyessy egy szép leforgásból volt eredményes, de erre válaszoltak azonnal a svájciak.

Egy Medgyessy-Bozóki 2-2-ből növeltük előnyüket a 8. perc elején, de a svájciaknak erre is volt válaszuk, így is megvolt azonban 4 pontos előnyünk, Medgyessy pedig duplát szórt két és fél perccel a vége előtt (12-6). Svájc egy sima egypontossal felelt, majd az újabb Medgyessy-Bozóki összjátékra is volt válaszuk, Süle nehéz helyzetből értékesített dobására pedig egy duplát tettek a gyűrűbe, másfél perccel a vége előtt is megvolt a 4 pontos differencia (14-10). Svájc két büntetővel faragott hátrányán, majd az utolsó perc kezdetén egyetlen pontra jöttek fel, Medgyessy ziccerére pedig válaszoltak (15-14). 22 másodperccel a vége előtt támadhattak is az egyenlítésért vagy a győzelemért, ez azonban nem jött nekik össze, Medgyessy beszórt egy nagyon nehéz ziccert, a svájci dupla pedig kimaradt, így a magyar női 3X3 válogatott nemcsak kijutott a hollalndiai Európa-bajnokságra, hanem emellett meg is nyerte az andorrai selejtező sorozatot (16-14).

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus