Megvan a ZTE első sikere

Az MTK-Budapest ellen megszerezte első győzelmét a ZTE NKK. A zalaiak végül simán, 79-58-ra verték ellenfelüket.

ZTE NKK – MTK-Budapest 79-58 (20-19, 23-14, 16-11, 20-14)
Zalaegerszeg, 3. forduló, vezette: Söjtöry, Gelencsér, Radnóti

Első idei győzelmére készült a ZTE, amely eddig esélyesebb ellenfelektől szenvedett sima vereséget. A legutóbb a Vasas ellen nyerő MTK kezdett jobban, az első perctől kezdve néhány ponttal előrébb jártak. Főleg Barnai volt eredményes, majd 9-13-as állást követően Nagy triplájával igyekezett szűkíteni hátrányán a ZTE. A fővárosiaknál Medgyessyt kellett hamar lehozni 3 személyi hibája miatt, majd Horváth negyed végi kosarával át is vették a vezetést a zalaiak (20-19).

Sztefan Csupics kockáztatva vissza is küldte a második negyed elején Medgyessyt, de 24-19-nél jobbnak látta magához is hívnia csapatát. A hazaiak azonban lendületbe jöttek, MacKay tripláját követően Nagy Dóra pontjaival nőtt első ízben tíz pont fölé a különbség (39-28). A félidő vége előtt az ismét jól játszó Zele kapta meg 4. hibáját.

A második félidő tíz pontos egerszegi előnyről indult, amely Zele hiányában is csak tovább nőtt. A vendégeknél Barnai iparkodott kihasználni palánk alatti fölényét, de a ponterős játékával is csak pillanatokra tudott tízen belülre jönni az MTK. Sőt, a hazaiak ritmust váltva az addig legnagyobb, 15 pontos előnybe kerültek (59-44).

Az első fővárosi triplára 32 percet kellett várni, de hiába talált be Semsei szinte pillanatokkal később érkezett Nagy Dóra válasza (65-50). A 35. percben Szélesy is betalált távolról, amellyel húsz pontra nőtt a különbség, tulajdonképpen eldöntve ezzel a meccset. A ZTE szoros első negyed után fokozatosan növelte előnyét, a záró szakaszbeli játékkal pedig tetemes különbséggel győztek.

ZTE NKK: MacKay 5/3, Nagy D. 20/6, Szélesy 7/3, Varga Zs. 13, Zele 17. Csere: Darida 6/3, Horváth Zs. 2, Ambrus 5, Makitalo 2, Velkey, Jurkó 2. Vezetőedző: Gáll Tamás

MTK-Budapest: Medgyessy 9/3, Semsei 16/3, Orsó 7, Vincze V. 8, Barnai 17. Csere: Baksa 2, Turóczi 2, Orbán, Szabó V., Zsilinszki, Suppán, Varga B. Vezetőedző: Sztefan Csupics

Kipontozódott: Varga Zs. (35. perc).

Fotó: ztenkk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus