Minimális hátrányból várja az EK-visszavágót a Sopron

Megnyert meccset engedett ki kezéből az Európa-kupa negyeddöntőjében Izraelben az Uniqa Euroleasing Sopron. 80 másodperccel a befejezés előtt még 6 ponttal vezetett a káprázatosan kosarazó (19 pont, 12 gólpassz) Ciglar Iva vezette magyar együttes, ám a végjátékban büntetőket hibáztak, labdákat vesztettek el a soproniak, így a Maccabi fordított s 1 ponttal nyert - a továbbjutás a jövő héten, Sopronban dőlt el.

Ashdod, női Európa-kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés
Maccabi Bnot - Uniqa Euroleasing Sopron 78-77 (17-14, 17-20, 21-25, 23-18)

Krivacsevics Tijana bekerült a soproni kezdő ötösbe, Ciglar Iva pedig parádésan kezdte a negyeddöntőt egy triplával, majd egy duplával. Ezt követően azonban a Jackson-Hightower kettős révén egy 7-0-s futással fordított a Maccabi. A negyed közepétől fej-fej mellett haladt a két együttes, váltott vezetéssel. A szakasz hajrájában az izraeli csapat első 17 pontjából 15-öt szerző két amerikai jóvoltából egy 8-0-s rohamot bemutatva megugrott, jókor jött Hartley triplája, amellyel megfelezte hátrányát a Sopron.

Sajnos a második szakasz elején kicsit "beragadt" az Uniqa, Jackson egy jó büntetője és Bovikina triplája után 7 pontra nőtt hátránya. Több mint 2 perc elteltével McBride egy ziccer formájában megszerezte a szakasz első soproni pontjait. A negyed közepén Krivacsevics és Ciglar vezette 6-0-s roham jóvoltából újra ott volt riválisa sarkában az Uniqa. A Maccabi 1 pontos vezetésénél az ex-győri Diamant dobott triplát. Két kisembere húzta a Sopront, Hartley dupláját Ciglar hármasa követte, visszaszerezte a vezetést az Uniqa. Az idilli állapot nem tartott sokáig, Jackson és Hightower a félidő hajrájában új erőre kapott. Egy 6-0-t vezetett elő a Maccabi, de a félidő végén jött egy soproni huszárvágás egy Zsovár tripla, valamint egy Krivacsevics dupla formájában, így döntetlennel zárult az első 20 perc.

A második félidőt 6-0-lal indította az Uniqa, ám Clark egy duplával, majd egy triplával gyorsan visszahozta a hazaiakat. Hartley dobott triplát, majd Krnjics is megvillant, 7 ponttal ellépett a Sopron. A Maccabit újra a Hightower-Jackson "húzta", 1 pontra többször is feljött a Maccabi, de a kritikus szituációkban kétszer Zsovár, egyszer pedig Hartley dobott triplát. A negyed hajrájában a hazaiaktól az addig pont nélküli Selwyn is betalált távolról, de a negyed végén az utolsó szó egy betörés után, Ciglar révén az Uniqa csapatáé volt, amely 4 pontos előnnyel várhatta a negyedik negyedet.

Ez Crvendakics triplájával kezdődött, a hazaiaknál Jackson ekkor magára maradt, de egyedül is versenyben tartotta a Maccabit. Crvendakics a második tripláját is beemelte, amellyel 8 pontra nőtt a Sopron előnye. A negyed közepén Hartley folytatta a "triplaszórást", 10 pont fölé nőtt a különbség. Doron triplával faragott a hazai hátrányon, de az óriásit alakító Ciglar duplájával kerek 10-zel "ment" az Uniqa. Jackson s a hajrára mellé felnövő Clark révén másfél perc alatt megfelezte hátrányát a Maccabi. Támadásban megtorpant, közel 3 percig nem szerzett pontot a Sopron, 3-ra feljöttek a hazaiak. A kritikus helyzeten a pazar duplával kirukkoló Ciglar segítette át a magyar csapatot egy igen fontos kosár plusz büntetős akcióval. Bő fél perccel a vége előtt mégis Selwyn triplájával 1 pontra jött föl a hazai együttes. 15 másodperccel a lefújás előtt Krnjics kihagyott 2 büntetőt, de Crvendakics megszerezte a lepattanót, majd 6 másodperccel a vége előtt lépéshibával elvesztette. 4 másodperccel a vége előtt Doron bedobta a büntetőket, fordított a Maccabi és már nem tudott felelni a Sopron.

A Maccabi 1 ponttal nyert, de ez a minimális hátrány, főleg ha a 29 pontos, 20 lepattanós dupla-duplát elérő Tiffany Jacksont sikerül "féken tartani", ledolgozható a Sopron számára.

Maccabi: Doron 7/3, Hightower 16/3, Clark 10/3, Jackson 29, Diamant 5/3. Cs: Bovikina 5/3, Selwyn 6/6. Edző: Rabi Eliyahu

Sopron: Ciglar 19/6, Hartley 16/12, McBride 8, Krivacsevics 10, Krnjics 9. Cs: Sztankovics, Zsovár 9/9, Crvendakics 6/6, Simon, Edző: Igor Polenek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus