Most sem hibázott a Győr

Az esélyesebb, ám tartalékos Győr magabiztos győzelmet aratott a Határ Bernadett vezette Vasas otthonában.

MKB-Euroleasing Vasas – CMB Cargo-UNI Győr 57-82 (11-20, 15-19, 19-24, 12-19)
Budapest, Pasarét, 3. forduló, vezette: Gál, Rácz, Záray

Hiányzók nehezítették Völgyi Péter dolgát, hiszen a múlt héten kéztörést szenvedő Laklóth Anna mellett Horváth Krisztina sem tudott pályára lépni. Így a nem 100%-os Horváth Lillát is kénytelenek voltak pályára küldeni a jövő heti Európa Kupa meccsre készülő győriek.

Ettől függetlenül a papírformának megfelelően a Győr kezdett jobban, 0-7-nél időt is kellett kérnie Krivacsevics Dragoljubnak. Az első Vasas kosárra közel 6 percet kellett várni, Aho tempója után felszabadultabbá váltak a hazai fiatalok, de a Győr így is 20-11-re vezetett a negyed végén.

A Győr Vajda második triplájával valamint Horváth Lilla révén 15 pontosra növelte előnyét. A hazaiak Határ 2+1-ével igyekeztek látótávolságon belül maradni, de nehezítette dolgukat, hogy a center és Aho is beütötte harmadik hibáját. Cymmer kosaraival 26-39-cel zárult az első félidő.

A fordulás után alaposan megélénkült a mérkőzés: a Vasasban Határ talált be rendre, de felváltva estek a kosarak, így a különbség nem változott jelentősen. A vendégeknél Radocaj remekelt a negyed derekán, de Aho ziccerével visszajött 41-51-re a Vasas. Völgyi Péter időkérése után Vajda két támadásból két hármas rámolt be, így megint visszaverték a Vasas zárkózási kísérletét.

A negyedik negyed elejét egy 10-2-es nyitással megnyomta a Győr, Vajda pedig bedobta hatodik tripláját is (47-73). A Vasasban Határ Bernadett az egész mérkőzésen remek teljesítményt nyújtott, végül 24 ponttal zárt. A Győr végül tartalékosan is biztosan hozta a kötelezőt.

MKB-Euroleasing Vasas: Aho 6, Cymmer 15/9, Bajnóczi 6, Bagi, Határ 24. Csere: Gocsmann, Tóth T. 2, Bach 4, Szalay, Müller, Gundel-Takács, Wéber. Vezetőedző: Krivacsevics Dragoljub

CMB Cargo-UNI Győr: Radocaj 15, Török Á. 5, Takács K. 12, Horváth L. 9, Vajda 21/18. Csere: Mansare 7, Czirják 11, Nagy R., Koch 2, László. Vezetőedző: Völgyi Péter

Fotó: peacpecs.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus