Moszkvában búcsúzott az EK-tól a PEAC-Pécs

A pécsi 14 pontos vereséget követően 21 ponttal kapott ki Moszkvában a jó erőkből álló Dinamo Moszkva ellen a PEAC-Pécs együttese az Európa Kupában. A baranyaiak a 78-57-es vereséget követően a legjobb 16 között búcsúztak a nemzetközi sorozattól.

Dinamo Moszkva – PEAC-Pécs 78-57 (26-8, 23-24, 12-6, 17-19)

A hazai pályán elszenvedett 14 pontos, 69-55-ös vereséget követően sem feltartott kézzel érkezett az orosz fővárosba a PEAC-Pécs együttese. Zseljko Djokics csapata ráadásul jó formában van, amelyet a Novi Zagreb elleni fölényes KEL-siker is jelzett. 

Ettől függetlenül természetesen a rendkívül erős oroszok számított az esélyesnek és ezt már az első percekben igyekezetek is tudatosítani a pécsiekben. 6-0-ás hazai kezdés után ugyan Jovanovics és Nagy-Bujdosó is triplát dobott, de a palánk alatt remeklő Grishaeva pontjaival hamar elléptek a Dinamo. Ráadásul Nagy-Bujdosó nagyon korán megkapta harmadik személyi hibáját. Sok volt az elkapkodott pécsi támadás, amely persze betudható volt a hazaiak jó védekezésének is, akik szinte számolatlanul dobták a könnyű leindítás kosarat, főleg Tina Charles révén (19-6). A pécsi időkérés sem változtatott a játék képén, ráadásul a dudaszóra Loginova beszórt egy hármast, így 26-8-ra vezetett a Dinamo.

A folytatásban Nagy-Bujdosó találta meg a rést kétszer is a moszkvai védekezésben, de a túloldalon továbbra is kifejezetten jól céloztak, főleg Grishaeva. Úgy tűnt olykor már könnyelművé is válik a hazaiak játéka, de utóbbi 16. pontjával a 15. percben így is 20 fölé nőtt a távolság (37-16). Orozovics távolija és a második negyedben több levegőhöz jutó Williams pontjaival egészen 43-30-ra felzárkózott egy jó szakasszal a PEAC, rögvest időt is kértek 1:49-cel a félidő előtt a hazaiak. Egy újabb pécsi labdaszerzés és Williams-ziccer után viszont a Dinamo megrázta magát és egy Toliver triplával és Dabovics 2+1-gyel 49-32-re vezetettek a nagyszünetben.

A térfélcsere után 2,5 perces gólcsenddel folytatódott a mérkőzés, amelyet sajnos a hazaiak törtek meg egy távolival. Hamar újra húsz pont fölé nőtt a különbség, a pécsi eladott labdáknak is köszönhetően. A 17. percbe érkezve Raksányi középtávolija egy közel 4 perces pécsi kosárszünetet tört meg (58-36). Sajnos ez a negyed nem sok örömteli megmozdulással szolgált magyar részről… (61-38)

Nem úgy a záró szakasz kezdete: Raksányi két tempójával és Kaposi bátor betörésével nyitott a PEAC. Sajnos eközben a moszkvaiak sem tétlenkedtek, Ana Dabovics szemfüles pontjaival továbbra is őrizték tetemes előnyüket (69-43). Tegyük hozzá, ekkor nemcsak a hazaiak, hanem Zseljko Djokics is inkább a cserejátékosokat küldte pályára, nem véletlenül, hiszen a PEAC-ra hétfőn fontos bajnoki várt már a Diósgyőr ellen. A negyed második felében újra pályán volt Reid és Williams és az amerikaik pontjaival kicsit közelebb jött a Pécs, amelynek ismét voltak jó periódusai, de ezen a napon kétség sem férhetett hozzá, hogy jobb volt és megérdemelten jutott tovább a komolyabb játékerőt képviselő Dinamo.

Dinamo Moszkva: Toliver 7/3, Dorosheva 5/3, Abrikosova 4, Grishaeva 22, Charles 15. Csere: Sokolovskaya, Fedorenkova 3, Loginova 6/6, Novikova 6, A. Dabovics 9, Grigorjeva 1.

PEAC-Pécs: Reid 7, Fűrész, Jovanovics 5/3, Nagy-Bujdosó 10/6, Williams 15/3. Csere: Kaposi 1, Raksányi 10, Horváth L., Orozovics 7/3, Nagy D. 2, Pap.

Továbbjutott: Dinamo Moszkva (kettős győzelemmel).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus