Nagy csatában veszített a tartalékos PEAC Iglón

A három kulcsemberét, Fűrészt, Nagy-Bujdosót és Williamset is pihentető PEAC-Pécs 18 ponttal vezetett a félidőben Iglón, ám végül az ex-pécsi Palusna vezetésével fordított és 79-77-re nyert a szlovákiai csapat. Ám a fiatal pécsi csapatot így is dicséret illeti helytállásáért.

Rucon Spisska Nova Ves – PEAC-Pécs 79-77 (14-24, 15-23, 25-8, 25-22)
Igló, Közép-Európai Liga, 11. forduló.

Remek sorozatot tudhat maga mögött a PEAC-Pécs, amely ugyanakkor meglehetősen erőltetett menetben is játszik az elmúlt hetekben. A baranyaiaknál éppen emiatt pihenőt kapott az iglói összecsapáson három kulcsemberük, Fűrész Diána, Nagy-Bujdosó Nóra és Latoya Williams is.

A hiányzók ellenére egyáltalán nem kezdett megilletődötten a pécsi csapat. Olyannyira, hogy az 5. percben Jovanovics kosarai után 11-5-re vezettek a 2-7-es mérleggel álló, de hazai pályán veszélyes Igló ellen. A szlovákiai csapatnál egy régi ismerős, a korábban Pécsett is szereplő Regina Palusna járt élen a pontszerzésben, ám a PEAC kiválóan játszva hamar tetemes előnyre tett szert – nem meglepő, hogy a hazaiaknak rövid idő alatt kétszer is időt kellett érniük. Ennek ellenére Maurita Reid révén már 24-7-re ment a Pécs, a negyed viszont egy 7-0-ával közelebb jött az Igló (14-24).

A padról beszálló svéd Holmqvist vezetésével tovább zárkózott a folytatásban az Igló (18-24). Ennek köszönhetően kiegyenlítettebbé vált a negyed első felében a játék, de a 15. percben Pap Regina pontjaival ismét meglépett a PEAC. A hazaiak ráadásul technikai hibát is kaptak, így Jovanovics büntetőivel és Kaposi kosarával 40-24-re vezetett ismét a pécsi csapat. A fiatalok frissességével biztosan ment a magyar együttes, a félidő vége előtt Reid triplájával pedig az addigi legnagyobb különbség, 18 pont alakult ki (29-47).

A nagyszünetet követően az iglóiak kezdtek jobban. A 23. percben Palusna gyors kosara után 11 pontra zárkóztak fel, Zseljko Djokics időt is kért (38-49). Ez sem állította meg a hazaiak lendületét, akik 14-2-es szakasszal tették nyílttá a meccset. Reid büntetői is csak átmeneti gyógyírt jelentettek, hiszen fokozatosan közelített az Igló. Olyannyira, hogy a magára találó Whitcomb hármasával 54-54-nél befogták a PEAC-ot.

A záró negyedben folytatta jó szakaszát a hazai csapat, így nagyon kellett Horváth Lilla távolija (59-58). Fej-fej mellett haladt a két csapat, a túloldalon Palusna járt már a negyed derekánál dupla-duplánál, míg magyar részről Reid rutinja vitte övéit (66-66). Három és fél perccel a vége előtt Horváth Lillát fújták ki a játékvezetők egy támadóhibával, tegyük hozzá amúgy is rengeteg faultot kaptak a pécsiek. Szerencsére Reid továbbra is extrát nyújtott, triplájára viszont szokás szerint Palusna válaszolt (75-71). A záró percbe fordulva ismét Reid szórt hármast, majd Nagy Dóra szedett fontos támadólepattanót, Jovanovics pedig pillanatokkal a vége előtt betalált távolról (77-77)! A hazai időkérés után viszont a nagyot játszó Palusna erősen vitatható körülmények között még betalált, a játékvezetők megadták az időn túlinak tűnő kosarat, így 79-77-re győzött az Igló. A PEAC nagy előnyben volt a félidőben, de a fontos kulcsemberek távollétében a folytatásban elfáradt, ám a fiatal csapatot így is dicséret illeti helytállásáért.

Igló: O’Rourke 12/3, Whitcomb 10/6, Slimakova 12/6, Surkusa, Palusna 28. Csere: Holmqvist 14, Mackulinova, Rehakova, Zatloukalova 3.

PEAC: Szűcs, Reid 29/9, Jovanovics 14/9, Horváth L. 10/3, Kiss V. 7. Csere: Nagy D., Kaposi 5, Pap 7, Orozovics 5, Raus.

Kipontozódott: Horváth L. (36. perc).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus