Nagy verést kapott Moszkvában a Sopron

Nem volt egy súlycsoportban a Szpartak Moszkvával az Uniqa Euroleasing Sopron az Euroliga rájátszásának első első mérkőzésén. A magyar bajnok óriási verést kapott az orosz fővárosban, úgy lett 38 pont a különbség a végén, hogy 30 perc után még 45-tel vezetett a Szpartak. Óriásit kell javulnia a magyar bajnoknak péntekig, a soproni összecsapásig, ha szeretné kiharcolni a harmadik mindent eldöntő mérkőzés lehetőségét

Szpartak Moszkva - Uniqa Euroleasing Sopron 81-43 (24-11, 24-11, 24-5, 9-16)

Petrovics büntetőkből a hazaiaknak szerzett vezetést. Másfél perc elteltével Vieru már a második soproni dobást blokkolta, majd Petrovics újabb büntetőket értékesített. Tompán, gyengén kezdett a magyar bajnok, rossz dobások és eladott labdák jellemezték játékát az első percekben. Közel 3 és fél perc elteltével, 6-0-s orosz vezetésnél Ciglar szerezte az első soproni pontokat. Kiegyenlített lett a játék, az Uniqa Ciglar vezérletével már tudta tartani a lépést ellenfelével - de az első percekben összeszedett hátrányát nem volt képes csökkenteni. A Petrovics-Vieru kettőssel nem bírtak a soproniak, a negyed hajrájában egy 10-2-es rohammal 10 pont fölé növelte előnyét a Szpartak. Az alacsony szerkezetre átálló Uniqa több, mint 2 perces kosárcsendjét Krnjics törte meg, A negyed végén 13 pontos hátrányban volt az Uniqa. 

A második negyed elején a PINKK-től igazolt Ajdukovics büntetőivel növelte előnyét a moszkvai együttes, majd 6 rossz kísérlet után Tetemondová révén megszerezte első tripláját a vendégcsapat. Ez sem adott lökést a soproni lányoknak, Beljakova két triplájára alapozva egy 10-0-s rohammal a negyed közepén 22 pontra növelte előnyét a moszkvai együttes. A Sopron közel 4 és fél percig nem szerzett pontot, amikor Simon végre betalált.  Ez sem tudta megállítani a moszkvai "hengert", nagyon egyoldalú volt a játék. Folyamatosan nőtt a különbség, a félidő hajrájában egy újabb, több, mint 3 perces soproni kosárcsend és egy 12-0-s moszkvai futás után már több, mint 30 pont lett a soropniak hátránya. A félidő ugyan 6 Uniqa-ponttal zárult, de szünetben így is 26-tal "ment" a Szpartak. 

A második félidő Petrovics kosarával kezdődött, majd a soproni csapat addigi legeredményesebb játékosa, Ciglar megkapta a 4. hibáját. Szünet után sem változott a játék képe, a harmadik negyed első felében nem dobott pontot a soproni csapat, miközben 9-et kapott. Krnjics találata után újabb moszkvai kosarak következtek, nem volt egy súlycsoportban a két együttes, s ami Euroliga-szinten szinte hihetetlen: a 28. percben Sonja Petovics 27, az egész soproni csapat pedig csupán 25 pontnál járt...

Mivel az összecsapás három negyed alatt eldőlt, záró szakaszban, talán már a pénteki soproni visszavágóra gondolva mindkét szakvezető többnyire már csapata kiegészítő játékosait küldte a pályára.

Óriási pofont kapott Moszkvában a gyengén játszó Uniqa, de a két győzelemig tartó párharc állása ugyanúgy 1-0, mintha egy szoros meccsen maradt volna alul. 

Szpartak: Baric 5, Beljakova 16/12, Petrovics 27/9, Tyihonyenko 2, Vieru 18. Cs:Namok, Levcsenko 5/3. Ajdukovics 6, Grigorjeva, Kiszeljeva, Gladkova 2.

Sopron: Ciglar 15, Fegyverneky 1, Faris, Hawkins 8/3, Krnjics 10. Cs: Tetemondová 5/3, Simon, Zsovár 2, Sztankovics 2, Licskai.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus